Јован Вукотић
27/06/2021 u 17:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи о покушају тровања Вукотића: "Ако је чин појединаца а не мафије, онда су или храбри или луди"

Да се то десило то не би био непријатељски акт само према Вукотићу, то би био непријатељски акт према држави, казала је Добричанин Никодиновић

Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић коментарисала је покушај убиства цијанидом наводног вође шкаљараца Јована Вукотића, док се налазио у екстрадиционом притвору у Централном затвору у Београду, јавља Курир.рс.

- Мислим да је сама чињеница да је његова супруга, то провалила, спасла и њега и многе друге. Замислите да је било који притвореник отрован у Централном затвору, а посебно један притвореник према коме су примењиване заиста максималне мјере обазбјеђења - навела је Зора Добричанин у емији "Озбиљно са Ђуком".

Да подсјетимо, Вукотићу су иначе 2020. године, покушали да сипају отров у храну,  коју му је жена достављала. Супруга Вукотића пријавила је полицији мушкарце који су се иначе представили као полицајци и тражили од ње да јој покаже шта има у торби. Сумњиве мушкарце обучене у полицајце пријавила је жена која Вукотићу доставља храну. Наводно, њу су, када је изашла из таксија, пресрели мушкарци који су тражили да им покаже шта носи у кеси. Она, међутим, тога дана није носила храну, већ личне ствари, односно гардеробу.

-Он је буквално примао храну из руке у руку, од његове супруге једном човјеку и тај један човјек донесе њему. Замислите да се то десило, па ко би први отишао у затвор, па та његова супруга и тај човјек. Министар правде би морао да поднесе оставку, и управник затвора и директор за извршење кривичних санкција и тако даље... Искрено такве ствари не смију да се дешавају... То је подривање система. Да се то десило то не би био непријатељски акт само према Вукотићу, то би био непријатељски акт према држави. То је баш онако да пробате неког да отрујете ко је у затвору, ко је тамо врло чуван, према коме се примјењују све могуће посебне мере обезбјеђења, мислим да то морате да имате баш петљу, а да бисте имали баш петљу мислим да морате да рачунате да имате баш леђа.... - причала је Добричанин Никодиновић и додала:

- Сви знамо дефиницију мафије, мафије без државе нема, тако да уколико се испостави да је то чин неке мафије, онда је то све јасно, уколико су само појединци мимо неке мафије, онда су или храбри или много луди - навела је она.

Говорећи о томе како су осумњичени за његово убиство знали да му жена доноси храну, жена је рекла да се то и даље не зна.

- То је веома занимљиво. То се десило мислим у понедељак, а он је на примјер до петка био у другом режиму. Прво је био у притвору, па на издржавању казне затвора и док је био на издржавању он је сам себи спремао храну. То је било на примјер до петка и он је у петак пребачен у режим екстрадиционог притвора кад више није могао сам себи да спрема храну, већ му је супруга доносила. Буквално му је доставила за викенд и то је био први радни дан кад је кренула да му донесе храну. Не знам како су знали, али дефинитивно десило се... - рекла је она.

Адвокатица није крила да ју је неколико десетина људи питало да ли ју је било страх да брани Вукотића.

- За мојих 30 година каријере, десило се да су ме можда 3-4 пута питали да ли ме је страх што некога браним. Кад сам почела да браним Вукотића у првих недељу дана ме је питала једно 50 људи, да ли ме је страх што то радим. Неки су ме добронамјерно савјетовали да то не радим, чак и из државних структура. То је звучало добронамјерно, а сви знају да пошаљу поруку на начин на који то желе. Ја сам једноставно рекла да сам се већ договорила са човјеком да то радим, то је мој посао и да ја не могу да оставим, никад нисам ни једног човјека па нећу ни њега - закључила је Добричанин Никодиновић.

(Курир.рс)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:14