Ангела Меркел / - РТС
13/09/2021 u 07:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ангела Меркел стиже у званичну посјету Србиjи

Њемачка канцеларка слетеће на аеродром „Никола Тесла“ у Београду око 16 часова. Око 18 сати биће приређена церемониjа свечаног дочека испред Палате Србиjа, послије чега ће имати разговоре са предсједником Вучићем

Њемачка канцеларка Ангела Меркел стиже у званичну посјету Србиjи гдје ће се састати са предсједником Србиjе Александром Вучићем.

Како jе наjављено из предсједништва Србиjе, њемачка канцеларка слетеће на аеродром „Никола Тесла“ у Београду око 16 часова. Око 18 сати ће бити приређена церемониjа свечаног дочека испред Палате Србиjа, послије чега ће имати разговоре са предсједником Вучићем.

Меркел и Вучић ће се послије разговора обратити медиjима, а затим ће Вучић за немачку канцеларку приредити радну вечеру.

Током посјете Београду Меркел ће имати и разговоре са представницима цивилног друштва свих шест економиjа Западног Балкана.

Из кабинета канцеларке раниjе jе наjављено да ће у фокусу разговора двоjе државника бити билатерални односи, економско-политичка питања и питања европске перспективе.

Ангела Меркел наредног дана путуjе у Тирану гдје ће се састати са премиjером Албаниjе Едиjем Рамом, затим ће имати заjеднички ручак са шефовима влада западнобалканске шесторке, а потом и одвоjене састанке са премиjерима Црне Горе, БиХ, Сјеверне Македониjе и Косова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:47