/ SHUTTERSTOCK - ANOM, SHUTTERSTOCK
20/07/2022 u 12:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"ANOM" - otkrivene poruke kavčana: Raspisuju konkurs za atentatore, planiraju osvetu za uhapšene članove?

Jedan od tih "kavčana" je na aplikaciji Anom imao nadimak Aladin, dok je drugi bio upisan kao Niki Diablo

Svetske službe bezbjednosti su u saradnji sa srpskom policijom, prema navodima izvora lista Alo, došle do prepiski sa kriptovane aplikacije Anom iz kojih su saznale da članovi kavačkog kriminalnog klana spremaju osvetu državnim funkcionerima i određenim osobama iz vrha policije koje su njihove saradnike strpali u zatvor zbog najmonstruoznijih zločina, prenosi Kurir.rs.

Izvor Aloa navodi da su poruke sa softvera za tajnu komunikaciju pronašle i analizirale gotovo sve svjetske službe: Evropol, Interpol, DEA, FBI... U komunikaciji članova kavačkog klana koji su planirali atentate istaklo se nekoliko imena. Među njima su, kako navode, najzvučnija imena trojice kriminalaca, koji su navodno bliski i Veljku Belivuku.

Iz presretnute komunikacije, prema navodima izvora gorepomenutog lista, saznalo se da „kavčani" ozbiljno rade na tome da ubiju sve one koji istražuju njihove zločine, kao i one koji su uhapsili njihove saradnike, među kojima su Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 njihovih saradnika.

U tim porukama, kako dalje pišu, jasno se vidi da su dvojica muškaraca planirali atentat na jednog visokog državnog funkcionera, ali i na funkcionera iz vrha policije. Takođe, oni navide i da su čak namjeravali da raspišu konkurs za potencijalne atentatore.

- Nisu planirali da poštede ni inspektore koji se godinama bore za pravdu i hapse njihove saradnike zbog ubistava i šverca droge. Jedan od tih "kavčana" je na aplikaciji Anom imao nadimak Aladin, dok je drugi bio upisan kao Niki Diablo - navodi izvor Aloa.

Službe koje su probile u sadržaj poruka na aplikaciji odmah su obavijestile kolege i zajedničkim snagama čine sve da spriječe naum kriminalaca. Prema njihovim saznanjima, ovaj potez kavačkog klana može se okarakterisati kao njihov poslednji adut.

- Tokom dugogodišnjeg rata policije s mafijom oni su pokušali na sve načine da izvrše pritisak na pravosuđe. Prijetili su i zastrašivali sudije, advokate, inspektore i ostale predstavnike zakona pokušavajući da dokažu da su nedodirljivi i da za njih zakon ne važi. Međutim, otpor države bio je jači nego ikad i naišli su na nesalomivu prepreku. Budući da pretnje nisu urodile plodom, oni su odlučili da se regrupišu i udare na funkcionere koji čine sve što je u njihovoj moći da očiste ulice od svirepih ubica i narko-kartela - dodao je sagovornik Aloa.

(Kurir.rs - Alo)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 16:41