RTS screenshot / - PC
26/09/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Авиони војске Србије и хеликотер КФОР надлијетали Јариње

Министарство спољних послова Албаније позвало је данас Србију да "повуче оружане снаге" упућене на административне прелазе са КиМ и да ради на хитној деескалацији ситуације

Два борбена авиона Војске Србије типа "орао" надлијетала су јутрос административни прелаз Јариње, где седми дан траје миран протест незадовољних грађана српске националности. Авиони су направили два круга изнад Јариња, а летјелице Војске Србије и јуче су надлијетале овај прелаз.

Пола часа прије "орлова", над небом изнад Јариња летио је јутрос и хеликоптер Кфора. Ипак, ситуација на прелазима Јариње и Брњак, и поред напетости, и даље је мирна и под контролом.

Грађани незадовољни одлуком Приштине о замјени регистарских таблица улазе у седми дан протеста на сјеверу Косова и Метохије, код прелаза Јариње и Брњак. Од својих позиција не одступају ни припадници РОСУ, распоређени дуж прелаза.

Министарство спољних послова Албаније позвало је данас Србију да "повуче оружане снаге" упућене на административне прелазе са КиМ и да ради на хитној деескалацији ситуације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:59