/ - Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк
27/10/2021 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливук под најстрожим мјерама, нема контакт са другим затвореницима

Вођа злогласног клана ћелију обично напушта само два сата током дана, наравно, уколико не иде на саслушања или на састанке са адвокатом

Вељко Беливук (36), звани Веља Невоља, оптужен за свирепе злочине, незапамћене на овим просторима, затворске дане махом проводи у ћелији са још једним цимером, пише Kurir.rs.

Овај злогласни криминалац, који се терети за  најмање шест убистава у Србији (сурове ликвидације Александра Глигоријевића, Николе Митића, Лазара Вукићевића, Милана Љепоје и Здравка Радојевића), али и ликвидације по Црној Гори (Дамир Хоџић и његов зет Адис Спахић), нема никаквих привилегија у затвору и мора да се понаша по строгим правилима која важе у притворској јединици Специјалног суда у Београду, сазнаје Објектив.

Вођа злогласног  клана ћелију обично напушта само два сата током дана, наравно, уколико не иде на саслушања или на састанке са адвокатом.

Док је Беливук у шетњи, у коју иде заједно са цимером из собе, обезбјеђење је на максималном опрезу и појачано у односу на моменте када су у шетњи остали затвореници. Веља Невоља ни током шетња нема контакт са другим затвореницима.

Беливук је под најстрожим мерама у притвору, а такав третман имају и остали припадници његовог клана. Док чека почетак суђења, а посебно када се унервози, „билдује” у затворској соби. Два пута мјесечно може да добије пакет од породице, а два пута током мјесеца чланови породице имају право и да му дође у посјету. Са друге стране, адвокат може да га обилази када год хоће - открива извор.

Право на двочасовну шетњу имају и остали чланови суровог Беливуковог клана, који су смјештени у притвору Специјалног суда за организовани криминал.

- Беливук не виђа свог најближег сарадника Марка Миљковића пошто су оптужени за иста кривична дјела. Ниједан члан Беливуковог групе не смије да се сретне са "колегама". Баш као и Веља, и Маре Месар дане у ћелији најчешће проводи тако што диже тегове - наводи саговорник.

Иначе, притворску јединицу, која је резервисана само за најчувенија имена криминалног миљеа и најопасније криминалце, обезбјеђује и Жандармерија.

(Курир.рс/Објектив)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:28