/ - MARKO MILJKOVIć I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
17/12/2021 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливукови "војници" не мирују, прате коментаре и пријете онима који га критикују

Поред тога што пријете људима на друштвеним мрежама, репови клана пишу и графите подршке ухапшенима

Чланови клана Вељка Беливука, који се налазе на слободи, не престају да сију страх међу грађанима, а насиље и демонстрирање силе су са улице и трибине преселили на интернет, о чему је обавјештено и Тужилаштво за високотехнолошки криминал, пише Kurir.rs.

Грађани који осуђују злодјела Беливуковог клана готово свакодневно у своје инбоксе на Инстаграму добијају пријетње. Забрињавајуће поруке, у којима им се чак пријети и силовањем, корисницима Инстаграма стижу с профила који величају вођу једне од најмонструознијих криминалних група.

Крећу у напад

- Изгледа да војници клана на друштвеним мрежама читају буквално сваки коментар који се односи на Вељу Невољу, Марка Миљковића и екипу. Чим неко напише било шта што се њима не свиди, они крећу у напад. Људима шаљу огавне поруке, које многи озбиљно схватају, имајући у виду за која се све кривична дјела клан терети - објашњава извор Курира упознат са случајем.

Он додаје да су поједини преплашени грађани одлучили да се обрате надлежним институцијама, јер се не осјећају безбједно након порука које су добили с профила на којима су фотографије навијачке групе Принципи, коју је предводио Беливук, а под чијим плаштом је са својим сарадницима, како се сумња, чинио убиства, отмице, силовање, трговину дрогом...

- Јеси ли свјестан колико ћеш бити је*ан за све оне коментаре? Кад све заборавиш шта си урадио, хватамо те. Има да цвилиш мами у камеру данима. Поздрав - само је једна у низу пријетњи онима који су негативно коментарисали ухапшеног мафијашког вођу.

Саговорник Курира, који из страха за безбједност није желио да открије идентитет, каже да се запрепастио када је добио поруку од Принципа.

- Једном сам на Инстаграму прокоментарисао објаву везано за хапшење Веље Невоље, написао сам: "Да ли је могуће да овакви људи постоје?" Недуго потом, у инбокс ми је стигла порука с профила који обилује симболима навијачке групе Принципи. Писало је да ће ми се десити нешто лоше због коментара. Посебно ми је непријатно због тога што се прича да су они снимали и сликали своје жртве док су их мучили и касапили, а у поруци пише "да ћу да цвилим у камеру" - каже саговорник.

Терорисали и старлете и вође навијача

Ово није први пут да Беливукови војници на овај начин тероришу оне за које сматрају да су им се из било ког разлога замјерили. Како је Курир раније писао, на мети су им, одмах након хапшења Беливука, биле и стартеле Тамара Ђурић и Јелена Крунић, као и навијачи Раде Петровић и Милош Радисављевић Кими.

- Хоћу да је*ем и тебе и твог вјереника, слино једна, јеси ли чула? Кад ћеш двије главе да вратиш за Вељу, сисо једна, је ли? - претјећим тоном говори мушкарац који је телефоном позвао Ђурићеву који је потом снимак разговора окачио на Инстаграм.

Јелени Крунић су пријетили због тога што је Вељу Невољу називала "п******" и захтјевали су од ње да му се извини - подсјећа наш саговорник.

 

- Обратићу се полицији и тужилаштву. Када су могли све оне грозоте да раде и да касапе људе, зашто не би могли и мене да пребију. Згрожен сам што и даље има оних који подржавају ухапшене- наводи саговорник Курира.

Захтеви полицији

Како Курир незванично сазнаје у Тужилаштву за високотехнолошки криминал, њима је достављено неколико обавјештења грађана о оваквим претњама.

Поруке подршке

Поред тога што пријете људима на друштвеним мрежама, репови клана пишу и графите подршке ухапшенима. Тако се, рецимо, на Звездари, крају у ком су живели Беливук, Миљковић, али и други припадници клана, готово на сваком ћошку могу видјети срамни графити: "Веља и Маре најјаче су главе", "Браћо, издржите", "Правда за Невољу" и слично.

- Упућени су захтјеви полицији за прикупљање потребних обавјештења. У некима се чека достављање извјештаја, док у другим није утврђено постојање кривичног дјела за које се гони по службеној дужности - каже извор.

Подсјетимо, клан Вељка Беливука пао је 4. фебруара, када је ухапшено тридесетак припадника групе. На терет им се засад ставља пет убистава, а у току је истрага за још најмање четири.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:03