Ministar policije i izraelski ambasador obišli povrijeđenog žandarma / - RTS
30/06/2024 u 11:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Beograd: Ministar policije i izraelski ambasador obišli povrijeđenog žandarma

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije koji je ranjen juče ispred izraelske ambasade u Beogradu. Povrijeđeni žandarm se osjeća mnogo bolje.

Ministar Dačić, izjavio je posle obilaska povrijeđenog žandarma u Urgentnom centru, da se on danas osjeća mnogo bolje i da može da se očekuje da će za nekoliko dana biti pušten kući.

- Želim još jednom da se zahvalim Urgentnom centru, svim ljekarima i medicinskom osoblju na velikoj brizi za našeg pripadnika - rekao je Dačić novinarima nakon što je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom obišao pripadnika Žandarmerije koji je juče u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu pogođen samostrijelom u vrat. Načelnik jedinice intenzivne nege Urgentnog centra Dušan Micić je rekao da je žandarm u stabilnom stanju i da se nalazi na intenzivnoj njezi. - Sada ga očekuje oporavak od operacije koju je imao - rekao je Dačić.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da nema opravdanja za teroristički akt koji se juče desio u Beogradu, kao ni za bilo koje druge napade, na bilo koju populaciju bilo kada i bilo gdje u svijetu. 

Vilan je rekao da vrlo dobro zna i razumije koje prijetnje potiču od terorizma.

- Ova posjeta je prvi radosni trenutak u poslednja 24 sata. Srećan sam zbog stanja u kome se trenutno nalazi povrijeđeni žandarm i želim da se zahvalim bolnici i doktorima na spasavanju njegovog života - rekao je on.

Vilan je naglasio da mu je bilo je izuzetno važno da dođe u posjetu povređenom žandarmu i da iskaže iskrenu zahvalnost u svoje lično ime, u ime svoje porodice, zaposlenih u ambasadi, kao i Vlade Izraela i naroda Izraela, jer kako je dodao svi oni jako dobro znaju šta znači terorizam.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je juče u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, kada je pogođen samostrijelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Dačić: U pitanju teroristički napad, zadržali smo još jedno lice preventivno

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 12:02