/ Фото: Јутјуб
07/07/2021 u 15:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши сарадник Земунског клана: Нудили су ми 100.000 еура да убијем Додика

Требало је да у премијера пуцам из снајпера

Некадашњи сарадник земунског клана Ђорђе Васиљевић звани Атила (39) открио је својевремено полицији да се спрема атентат на премијера Србије Зорана Ђинђића, али му истражни органи нису повјеровали, преносе медији у Србији.

- Милан Јуришић Јуре и Владимир Милисављевић звани Влада Будала су ми половином фебруара 2003. понудили новац да учествујем у убиству Ђинђића, али сам то одбио. Пао сам због неких кривичних дјела и 4. марта сам београдској полицији рекао да се спрема атентат на премијера Србије. Нису ми вјеровали. Само осам дана касније то се и догодило - рекао је Васиљевић за Балкан инфо.

Атила, који незванично важи за најинтелигентијег српског криминалца јер има степен интелигенције чак 141, шокирао је јавност и 2008. године кад је послије бјекства из затвора у Сремској Митровици и хапшења на граници са БиХ изјавио да је заједно са Владом Будалом требало да убије тадашњег премијера Републике Српске Милорада Додика за шта му је наводно било обећано 100.000 еура.

- Убиство је наручио извјесни Јандрек, вођа мафијашког клана из Хрватске, а детаљи ликвидације уговорени су у Београду после мог бјекства из затвора. Управо ја сам требало да будем извршилац атентата и да у премијера Додика пуцам из снајпера. Логистичку подршку требало је да ми пруже извјесни Цвико из Бањалуке и Влада Будала - испричао је тада Васиљевић.

Атила је открио и да је из затвора у Сремској Митровици побјегао заједно с кумом Стеваном Латинковићем и да су се неко вријеме крили у Београду гдј су се сусрели с хрватским мафијашем Јандреком.

- Тада ми је рекао да треба да одем у Бањалуку и убијем Додика, а ако то не буде изводљиво, онда да ликвидирам неког њему блиском - рекао је Атила за Балкан инфо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 03:12