KFOR na Kosovu / - KFOR
25/09/2024 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Britanski vojnici kao rezervne snage NATO-a nastavljaju raspoređivanje na KiM

Kraljevski jorkširski puk vojske Velike Britanije nastavlja svoje privremeno razmještanje na Kosovu i Metohiji, kao rezervne snage namijenjene za podršku misiji Kfor-a koju vodi NATO, tako što je jedna grupa vojnika i vozila sletjela u Drač, u Albaniji, i krenuće na odredište.

Iz komande Kfora podsjećaju da će kraljevski jorkširski puk raditi zajedno sa drugim jedinicama, u rutinskoj vježbi operativne probe, do kraja oktobra.

- Cilj ove vježbe je testiranje postojećih procedura za brzo raspoređivanje dodatnih trupa i njihovu integraciju u misiju Kfor-a. Vježba podržava spremnost Kfor-a da odgovori na relevantna bezbjednosna dešavanja, kako bi se obezbijedila kontinuirana i efikasna primjena našeg mandata UN – zasnovanog na Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija iz 1999 – da doprinesemo bezbjednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno - navodi se u saopštenju Kfora.

Zgrade srpskih institucija i dalje blokirane, pojačano prisustvo Kfora

Po završetku vježbe, kontingent će biti preraspoređen i vraćen u Veliku Britaniju.

Kfor će preduzeti sve neophodne mjere za ublažavanje efekata na drumski saobraćaj, koji se mogu očekivati kao posledica kretanja vojnog osoblja i vozila u znak podrške ovoj vježbi.

Prvi kontigent od ukupno 300 britanskih vojnika stigao je na KiM prije sedam dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 15:43