/ - Светозар Маровић
03/11/2021 u 12:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић и Кривокапић нису разговарали о изручењу Маровића

То је до надлежних институција, није до мене као предсједнице Владе, тако да немам додатну информацију, изјавила је Брнабић

Премијерка Србија Ана Брнабић је одговарајући на питања новинара зашто та земља неће да изручи Црној Гори Светозара Маровића, казала је да мора да провјери са правосудним органима, те да се није тиме бавила.

- То је до надлежних институција, није до мене као предсједнице Владе, тако да немам додатну информацију- изјавила је Брнабић.

На питања новинара везано за нормализацију дипломатских односа, да ли ће инсистирати да амбасадор у Црној Гори буде протјерани амбасадор Владимир Божовић, она је казала да нису о томе разговарали.

Брнабић је нагласила да ће прихватити амбасадора кога понуди Подгорица.

- Што се тиче амбасадора Божовића, то је на терену Подгорице- сматра она.

Она је казала да је ова посјета била усмјерена на позитивне ствари, те да нису отварали "тешка" питања то питање.

- Имамо стратегију одмјерених корака. Имамо низ отврених и тешких питања. Ова посјета је била усмјерена на позитивне ствари и које лако и брзо можемо да пккренемо и да покажемо добнру вољу једни према другима и промијенимо динамику тих односа. У том смислу, када тако градите односе, таква питања на првим састанцима не отварате и не покрећете. Вјерујем да ће то ријешити временом. Ми смо се сада фокусирали на позитивне и конструктивне ствари које можемо да ријешимо - казала је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:44