Aна Брнабић / EPA-EFE - ФОТО: РТВ, VAIOS CHASIALIS
28/05/2022 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Изложени смо огромним притисцима јер нисмо увели санкције Русији

Наша позиција је потпуно у складу са међународним правом и нашим националним интересима. Није лака, али се боримо сваки дан да је одржимо, рекла је премијерка Србије

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је Србија изложена огромним притисцима јер је "једина земља у Европи" која није увела санкције Русији.

„Наша позиција је потпуно у складу са међународним правом и нашим националним интересима. Није лака, али се боримо сваки дан да је одржимо“, рекла је Брнабић за Радио телевизију Србије (РТС), наводећи да Србија такву позицију не мења.

Навела је да се нада да позицију Србије разумију, или макар чују, партнери из Русије, Европске уније, САД и других земаља.

Она је рекла да та позиција значи неповредивост територијалног интегритета међународно признате државе, као што је Србија.

"Не можете се клети у неповредивост територијалног интегритета Украјине а истовремено да тај принцип не важи за Србију. Зато је и позиција Србије јако специфична и то би сви требало да разумију, или бар чују. Ми смо платили највећу цијену за такво кршење међународног права", рекла је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 16:57