Ана Брнабић / -Н1
20/05/2022 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Нема наговјештаја крају, дојаве о бомбама стижу из много земаља

"Тешко да ово може да се заустави јер је јако добро организовано, долазе из много земаља са различитих сервера, али ми настављамо да се боримо против тога 24 сата, седам дана у недељи", рекла је Ана Брнабић.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да нема наговјештаја да ће лажним дојавама о постављеним бомбама ускоро доћи крај и истакла да надлежне институције настављају борбу против "таквог вида хибридног рата".

Брнабић је најавила да ће државни врх ускоро имати састанак на којем ће се разматрати евентулано формирање јединственог тима у који ће бити укључене службе безбиједности МУП-а и Војске Србије и Канцеларија за ИТ са циљем, како је рекла, да се централизују сви ресурси.

Званично је потврђено да је су у петак стигле дојаве о постављеним бомбама у 134 школе у Србији. Српска полиција саопштила је да су идентификовани страни држављани који су раније послали претеће мејлове и да је у току размјена података са надлежнима Шведској, Литванији, Швајцарској, Русији и Мађарској.

Говорећи о притиску ЕУ на Београд да уведе санкције Русији због рата са Украјином Брнабић је казала да ће Србија предузети све мјере да се заштити и да се води свонјим интересима.

"Треба да бранимо и штитимо сопствене интересе и сасвим је јасно да наша земља треба да настави да штити начела међународног права и правног поретка СБ УН", поручила је Брнабић.

Она је гостујући на ТВ Б92 говорећи о притисцима због неувођења санкција Русији, рекла да се наша земља бори да заштити своју позицију и доноси самосталне одлуке као "једна суверена земља".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:02