/ Фото: Срђан Бољевић
23/05/2021 u 09:01 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Приштина ће покушати да направи нешто налик на ЦПЦ на Косову

Знамо како да се дипломатским путем боримо против тога, поручила је српска премијерка

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да не треба искључити могућност да ће Приштина покушати да направи нешто налик на Црногорску православну цркву на територији Kосова.

Она је то рекла поводом писма власти у Приштини у којем су затражили од Унеска да се српске цркве и манастири уклоне из категорије угрожених, пренио је РТС.

Она је истакла и да Аљбин Kурти у писму о српској културној и вјерској баштини и манастирима говори као о њиховој култури и вјерској баштини, косовском насљеђу.

- То ми говори да не треба да искључимо да ће у коначници они покушати да направе нешто налик на Црногорску православну цркву Мираша Дедеића на територији Kосова, дакле неку њихову цркву. То је оно на шта смо ми спремни, знамо како да се дипломатским путем боримо против тога - поручила је српска премијерка.

Брнабић је оцијенила да је писмо које је представницима Унеска послао Аљбин Kурти врхунац лицемјерја и цинизма.

- Манастири су под сталним оком Kфора, посебно Високи Дечани. Не може да се каже да им није угрожена безбједност, а стални притисци на монаштво и Српску православну цркву се настављају - указала је премијерка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:35