/ - JOVAN VUKOTIć FOTO: MUP SRBIJE
22/12/2021 u 13:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цијанидом планирали да отрују Вукотића: Почиње суђење лажним полицајцима

Према, сада већ дјелимично потврђеној оптужници, окривљени се терете да су обучени у полицијске униформе, пресрели особу блиску Вукотићу која му је обично доносила ручак у притвор из једног београдског ресторана

У Вишем суду у Београду сутра, припремним рочиштем, треба да почне суђење Марку Дракули и још тројци оптужених за недозвољено ношење оружја и фалсификоване полицијске опреме која је код њих пронађена приликом хапшења у децембру 2019. године, пише Nova S.

Они су првобитно били ухапшени и оптужени за припрему убиства Которанина Јована Вукотића, планом да га отрују док је био у екстрадиционом притвору у Окружном затвору 2019, али је Виши суд у Београду крајем октобра одбио ову оптужбу, након што је Апелациони суд два пута укидао одлуке о потврђивању оптужнице против њих и враћао их на поновно разматрање.

Пошто је ова оптужба обијена, њима ће се судити за кривична дјела и недозвољено ношење оружја и посебни случајеви фалсификовања исправа, јер је код њих приликом хапшења пронађено оружје, као и лажни полицијски прслуци са ознакама УКП, качкети и полицијска значка, која је украдена још 2006.

Дракула се терети и за напад на службено лице јер је напао полицајца.

Поред њега оптужени су и Марјан Димитријевски, Никола Јовановић и Немања Милутиновић.

Сви се и даље налазе у притвору који им је продужен за још 60 дана 12. новембра, а потврђен одлуком Апелационог суда, речено је Тањугу у суду.

Према, сада већ дјелимично потврђеној оптужници, окривљени се терете да су обучени у полицијске униформе, пресрели особу блиску Вукотићу која му је обично доносила ручак у притвор из једног београдског ресторана.

Представљајући се као полицајци, пресрели су ту особу, али она у том тренутку није имала храну, већ гардеробу.

Затражили су да провјере шта се налази у пакету намијењеном Вукотићу, али пошто је његовој посјети то било сумњиво, одмах је пријавила надлежнима и услиједило је хапшење.

Тада је у такси возилу у којем су били у тренутку хапшења пронађен цијанид, који су они, према сумњама тужилаштва, које нису опстале у оптужници, хтјели да му ставе у храну коју сваки притвореник има право да добија од куће или из ресторана.

Вукотић је почетком фебруара 2020. године изручен Црној Гори која га је тражила због две истраге покушја убистава, али су обе у међувремену обустављене, и сада се налази на слободи.

Он се помињао у медијима као „високо рангирани припадник ‘шкаљарског клана'“.

Припремање тешког убиства је нови облик тог кривичног дјела који је у српско законодавство уведено 2019. године на предлог МУП-а, и примењује се од 1. децембра 2019. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 00:51