/ - FOTO: MUP SRBIJE
21/11/2022 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Član vračarskog klana uhapšen u Crnoj Gori: Stupar sarađivao i sa "kavčanima"

Stupar je 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa „kavačkog klana“

Tužilaštvo za organizovani kriminal je obavijestio Interpol Podgorica da je danas po međunarodnoj potjernici uhapšen Stupar Vojin (41) po naredbi Višeg suda u Beogradu, radi krivičnog gonjenja zbog krivičnog djela zločinačko udruživanje i pomoć pri izvršenju teškog ubistva.

Među odbjeglim pripadnicima „vračarskog klana“, koji je prema saopštenju tužilaštva blisko sarađivao sa „kavačkim klanom“, od kog je dobijao naređenja i instrukcije za izvršenje krivičnih djela bio je i Stupar, visokopozicionirani „kavčanin“.

Oglasila se i crnogorska policija.

- On je lišen slobode po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beograd, a na osnovu koje se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vidi protiv njega u Srbiji zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja. On će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost- špiše u saopštenju Uprave policije. 

Stupar je, da podsjetimo, 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa „kavačkog klana“.

Sumnjičio se za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Takođe, Stupar je dovođen u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina, koji je bio zaplijenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu.

U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika ove grupe, kojima se na teret stavlja više krivičnih djela.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je prošle sedmice da nema dovoljno dokaza da se protiv te organizovane kriminalne grupe podigne optužnica za pokušaj ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog sina ili brata, ali da to ne znači da neće biti podignuta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:38