Ивица Дачић / - (фото:TANJUG/AP)
06/09/2021 u 10:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић: Чанак је опасност за Црну Гору, добио је паре да на Цетињу подстиче насиље

- Чанак је срамота за српски народ, добро да се није прихватио неких реквизита кад је био на Цетињу", рекао је Дачић

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић оптужио је данас лидера Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненада Чанка да је отишао на Цетиње у вријеме устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија "с намјером да подстиче сукобе и насиље према Српској православној цркви"

"Није он тамо дошао као навијач, већ да подстиче насиље према СПЦ. Шта он подржава, да треба да се забрани митрополиту и патријарху да дођу у манастир на Цетињу? Он као и Мило Ђукановић, може да преживи само на инцидентима. Чанак је срамота за српски народ, добро да се није прихватио неких реквизита кад је био на Цетињу", рекао је Дачић за Прву телевизију.

Он је навео и да није тражио од српских власти да ухапсе Чанка већ да то ураде власти у Подгорици због како је рекао, "рушења уставног поретка Црне Горе".

"Чанак је опасност за Црну Гору, шта тражи он тамо? Сјећате се колико су Срба вратили са границе а он је тамо отишао с намјером да подстиче сукобе. Зато сам рекао да би било добро да су и њега ставили на списак људи који су непожељни у Црној Гори", рекао је Дачић који је и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 12:21