Дачић / Фото: Б92
14/03/2022 u 11:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић: Ко се залаже за санкције Русији тај је против српских интереса

Ако уведемо санкције Русији нећемо наудити њој, али себи хоћемо, казао је он

Kандидат коалиције око Социјалистичке партије Србије (СПС) за премијера Ивица Дачић оцијенио је данас да Београд евентуалним увођењем санкција Русији, не би наудио Москви већ сопственим интересима.

Дачић је поновио да Русија помаже заштити државних и националних интереса Србије, јер како је рекао, не дозвољава да Kосово „прође“ кроз Савјет безбједности УН.

- Ми смо Русији вечно захвални што је 2015. дигла глас против резолуције о Сребреници. Русија је једина земља која ће да стави вето на признање Kосова у Савјету безбједности док западне земље неће повући признање него ће то гурати и даље. Да ли се онда нама исплати да уведемо санкције Русији? Тиме Русији нећемо наудити али себи хоћемо- рекао је Дачић за ТВ Прва.

Подсјетио је да се у оквиру претприступних преговора о чланству у ЕУ Србија обавезала да постепено усклађује спољну и безбједносну политику са Унијом, али и додао да ће се Београд "одмах ускладити" ако ће сјутра постати члан ЕУ.

- Погрешно је рећи да је неко на страни Русије, ја сам на страни Србије, али ко се залаже за санкције Русији тај је против српских интереса- закључио је Дачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:51