Ivica Dačić / - INSTAGRAM
06/02/2023 u 19:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: SPS podržava politiku Vučića u vezi sa Kosovom

Podsjetimo, večeras su pojedini beogradski mediji prenijeli da su izbori u Srbiji mogući već u septembru, a ovo saznanje o okvirnom datumu izbora dolazi posle oštrog govora lidera stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici vrha SNS-a

Socijalistička partija Srbije ostaje čvrsto uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i podržava njegovu politiku u vezi sa KiM, rekao je predsjednik te stranke Ivica Dačić.

Dačić je rekao za Tanjug da je to njihova zajednička politika već 11 godina.

Podsjetimo, večeras su pojedini beogradski mediji prenijeli da su izbori u Srbiji mogući već u septembru, a ovo saznanje o okvirnom datumu izbora dolazi posle oštrog govora lidera stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici vrha SNS.

Takođe, predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić poručio je posle stranačkog sastanka Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) da je „bilo dosta sjedenja socijalista na dvije stolice“.

Glišić je rekao i kako SPS nastavlja „svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja ljudima iz opozicije“.

„Obavještavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude dio političkog mešetarenje neće nikada“, naveo je Glišić u pisanoj izjavi.

Ministar prosvjete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je ranije večeras da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom, koje su na račun njegove partije iznijeli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsjednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, i ocijenio da je SPS uvijek vodila državotvornu politiku.

„Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsjednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu jer mislim da ovo šteti Srbiji“, ponovio je Ružić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:26