Ивица Дачић / - илустрација
23/03/2022 u 18:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић: Србија и њени грађани су на страни Русије

- Русија ће преживјети без нас, али ми ћемо изгубити њихову подршку. Ако њих изгубимо, онда немамо ничију подршку - казао је он

Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је коментаришући актуелну кризу у Украјини да нема дилеме да је Србија на страни Русије, будући да ако изгубимо подршку Русије, онда немамо више ничију.

Он је подсејтио да је према посљедњем истраживању у Србији само шеср одсто грађана на страни Украјине, 40 одсто на страни Русије, док су остали неопредјељени, те истакао да се нада ће се постићи неки договор о прекиду ратних дејстава.

 - Србија не жели рат, али на чијој су страни симпатије, ту нема дилеме. Путин је ујединио запад против себе, али исто тако, запад је ујединио Русију. Сада их је тамо 70 одсто који подржавају руску интервенцију. Ствара се једна клима у Русији оправданости интервенције у Украјину. Нетачно је да бисмо добили нешто ако бисмо били против Русије. Русија ће преживјети без нас, али ми ћемо изгубити њихову подршку. Ако њих изгубимо, онда немамо ничију подршку -  казао је Дачић.

Додао је да не можемо да прихватимо да неко наруши територијални интегритет и да се то зове Милосрдни анђео, "а ово овамо да се зове другачије".

 - Када је у питању територијални интегритет, онда би требало запад да повуче признање Косова па ћемо да причамо - рекао је Дачић за ТВ Хаппy.

Он је оцијенио да се поставља питање какве су посљедице по Приштину што не поштује Бриселски споразум и што неће да да Србима да гласају.

 - Они њима ничим не пријете. Ту је лицемјерје. Зашто не натјерају Куртија да дозволи да се гласа на Косову. Зато наш народ никад неће бити на страни оних који су бомбардовали нашу земљу. Они нама не кажу када је улазак у ЕУ. Нетачно је да ако се ускладимо са њиховим ставовима, да ће бити све у реду. Увијек ће имати још захтјева. Тражиће независност Косова. Требало би да научимо да гледамо свој интерес -  поручио је Дачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:30