/ FOTO: FILIP KRAINčANIć/NOVA.RS
28/02/2022 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шарић упорно тврди: Нисам крив

Пљевљак тврдио данас на суду да остаје при одбрани коју износи већ дуги низ година

Након двомјесечног кућног притвора Дарко Шарић који се данас појавио пред Апелационим судом у Београду кратко је рекао да остаје при одбрани коју износи већ дуги низ година, те да није одговоран за кривична дјела која му се стављају на терет, јавља Нова. 

Шарић је од суда затражио да се изјасни да ли су поједини докази, који се налазе у списима предмета, прибављени на законит или на незаконит начин, као што то тврди одбрана.

image

Шарић

Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс

Осим Шарића, који је остао при истој одбрани коју понавља годинама уназад, кривицу је негирао и оптужени Жељко Вујановић који је са Шарићем, као и Гораном Сковићем означен као организатор криминалне групе.

Поред тога, Скоковић се и данас налази у бјекству.

Подсетимо, пред вијеће Апелационог суда Шарић је први пут дошао од куће. Он се последња два мјесеца налази у кућном притвору, након што је одлучено да више нема разлога да и даље борави у класичном притвору.

Крајем децембра прошле године, судије Апелационог суда су донијеле овакву одлуку, након што је одржана јавна сједница, на којој су се разматрале жалбе уложене на првостепену пресуду Специјалног суда којом је Пљевљак осуђен на 15 година затвора као организатор криминалне групе чији су припадници, како се тврди, трговали наркотицима из Јужне Америке.

Послије седам година и девет мјесеци, колико је укупно провео у притвору, Шарић је 24. децембра прошле године пребачен у кућу на Дедињу у којој му живе невјенчана супруга Лана Поповић и двојица синова.

Тада му је стављена и наногица, уз помоћ које се контролише његово кретање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 04:10