Фото: Скриншот ( Беливук, Вучић)
22/07/2021 u 10:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи из исказа Беливука: Вучић ми је тражио разне услуге

У транскрипту Беливуковог саслушања до којег је дошао KRIK наводи се да је рекао да су Вучић и његови сарадници тражили и се на Партизановим трибинама не скандира против предсједника Србије

Шеф криминалне групе осумњичене за више бруталних ликвидација Вељко Беливук на саслушању у тужилаштву прије двије недјеље негирао је да је убица, али је навео да су предсједник Србије Александар Вучић и његови сарадници од њега тражили више услуга, објавио је данас портал KRIK.

У транскрипту Беливуковог саслушања до којег је дошао KRIK наводи се да је рекао да су Вучић и његови сарадници од њега тражили да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против предсједника Србије, да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбиједи мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз "CarGo".

Током саслушања 5. јула у тужилаштву, Беливук је рекао да није криминалац већ "вођа навијача" и да није одговоран за убиства, отмице и шверц дроге, али није желио да одговара на питања тужиоца о томе.

Самоиницијативно је, међутим, почео да говори о односима са људима из власти, пише KRIK.

-Ријешио сам лијепо да кажем све о мом односу са предсједником Србије Александром Вучићем, министром полиције Александром Вулином, Вучићевим братом, пријатељима, кумовима и свим осталим политичарима који су од нас тражили услуге, а сада се праве да се не познајемо и перу руке од нас-рекао је Беливук тужиоцу.

Он је, током готово полусатног саслушања, набројао различите услуге које је наводно чинио за предсједника и његове људе и навео имена чланова Српске напредне странке (СНС) са којима се виђао.

Рекао је да је контакт са Вучићем одржавао највише преко хулигана Александра Видојевића, познатијег као Аца Рошави, који је пријатељ предсједниковог сина, али и да се са Вучићем наводно неколико пута и лично видио.

Запријетио је и да ће у будућности испричати још детаља "ако се одређени људи не опамете".

-Иако је тешко процијенити шта је тачно, а шта не од онога што је Беливук испричао, поједини детаљи се поклапају са оним што се раније претпостављало – да је његова група имала улогу у сузбијању протеста, као и односе са људима из власти. У свом исказу, међутим, Беливук није споменуо све људе из полиције и владајуће странке за које су новинари раније открили да су му били блиски- наводи КРИК у тексту.

КРИК је позвао предсједника Вучића за коментар, а његова савјетница за медије Сузана Васиљевић рекла је да он неће давати изјаве о овоме док је истрага у току.

Беливук је испричао тужиоцу да је члан Српске напредне странке од 2011. године.

Објаснио је да је његово хапшење 2016. године, због сумњи да је учествовао у убиству у центру Београда, довело до тога да политичари изгубе контролу над трибином Партизана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:30