Hapšenje K.K. / foto: RTS
08/10/2024 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dječak koji počinio ubistvo u "Ribnikaru" svjedoči na suđenju roditeljima

Dječak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" navodno je pristao da svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja po optužbama da su držali neobezbijeđeno oružje kojim je izvršio masakr 3. maja prošle godine.

Kako tvrde mediji, on je pristao da da iskaz u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. S obzirom na to da je odlučio da govori o masakru koji je izvršio on će morati da odgovori na apsolutno svako pitanje koje mu postave – sudija, tužilac, porodice žrtava, ali i njegovi roditelji.

K.K. je dovezen u 8.50 sati iz bolnice u kojoj je smješten u zgradu Specijalnog suda gdje je danas u 10 sati počelo njegovo saslušanje.

Kako prenose mediji, dovezla su kola hitne pomoći na zadnji ulaz Specijalnog suda. Vozilo je bilo u pratnji dva policijska džipa pod rotacijom.

Ispred Specijalnog suda nalaze se naoružani policajci sa puškama koji obezbjeđuju sud i suđenje.

Takođe, nalazi se više policijskih vozila.

Dječaka koji je počinio masakr u "Ribnikaru" prvi put izvode iz psihijatrijske klinike

K.K. će danas na suđenju sjedi u zatamnjenoj staklenoj "kućici" za zaštićene svjedoke, a sudija ga je na početku pretresa pitao da li želi da svjedoči, jer prema zakonu zbog bliskih porodičnih veza ima prava i da odbije svjedočenje.

Podsjetimo, dječak ubica koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" danas će se prvi put od kada je ubio nedužnu djecu i čuvara škole naći oči u oči sa porodicama svojih žrtava, ali i svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 11:13