Докази против Беливука
21/07/2021 u 10:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДНК, свједоци и језиве фотографије: Тужилаштво има још 15 дана да подигне оптужницу против Беливука

Хапшење Беливука и његових сарадника отворило је Пандорину кутију најјезивијих злочина које Србија не памти

Највише 15 дана остало је до одлуке Тужилаштва о подизању оптужнице против Вељка Беливука званог Веља Невоља и чланова његове групе, осумњичених за монстурозне злочине, пише Blic.rs. У супротном, они би се нашли на слободи јер 4. августа им истиче притвор од шест мјесеци колико по закону може да траје без подизања оптужног акта.

Истрага против Вељка Беливука и његових саучесника готово сваког дана указује на нове детаље и нове саучеснике у све монструознијим злочинима. Већ на почетку истраге било је јасно да се гомилају докази који указују на то да ће такозвани навијачи могли провести много година на робији: прислушкивани разговори између Веље Невоље и његових сарадника, снимци на којима се види како вјежба пуцање, дрога, оружје на стадиону, али и ДНК трагови и ужасне фотографије мучења и касапљена из викендице страве у Ритопеку.

image

Фото: ТВ Пинк

Истрага

Хапшење Беливука и његових сарадника отворило је Пандорину кутију најјезивијих злочина које Србија не памти. До истражних органа готово свакодневно стижу нове информације да је ова група починила више отмица и тешких убистава за које је запрећена казна доживотног затвора.

Последњи у низу доказа, који су објављени јавно на ТВ Пинк, јесу ужасне фотографије свирепог мучења жртава са јужне трибине Партизана. На неколико фотографија су приказани Беливук и Миљковић како позирају са оружјем. Ту су биле и фотографије кокаина које је полиција заплијенила од клана Веље Невоље. На крају је приказано и неколико фотографија на којима они позирају уз своје осакаћене и мучене жртве.

Одсјечене главе и стопала, ножеви забодени у леђа и крв на све стране... Ипак, фотографија која је посебно изазвала језу је она на којој са крвавим, али још живим мушкарцем, позирају Беливук и његов војник Срђан Лалић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је рекао да је касније жртва “заклана”, али оно што ће многима остати урезано у памћење с те фотографије је осмјех Беливука и буквално кез Лалића док се спрема на најстрашније злочине.

ДНК

Како је “Блиц” раније писао, у викендици у Ритопеку коју је користио Невољин клан до сада су издвојена три ДНК трага - Лазара Вукићевића, Милана Лјепоје и Здравка Радојевића, а пронађено је још много трагова, те полиција вјерује да ће бити пронађени докази да је још мушкараца несталих прошле године мучено и убијено у кући страве.

image

Фото: МУП Србије

У тајној соби која је пронађена пре два мјесеца, када је свједок сарадник и припадник Беливуковог клана почео да сарађује са полицијом, откривен је велики број различитих ДНК трагова. Сви они се сада проверавају и истражиоци вјерују да ће врло брзо открити ко је све држан, мучен и убијен у Ритопеку. Овде је пронађена и индустријска машина за мљевење меса за коју се сумња да је коришћена за мљевење Невољиних жртава. И у њој, како се вјерује, има ДНК трагова.

У тајној соби пронађен је и огроман арсенал Беливукове “војске” који јасно указује на то да је група планирала извршење још злочина и највероватније напад на некога ко се вози у блиндираним колима и има велико обезбјеђење.

Видео снимци

Један од битнијих доказа су и снимци са камере из Ритопека на ком се види како у Беливукову кућу страве својим аутомобилом стиже Нишлија и некадашњи вођа Пинк Пантера Милан Лјепоја, а за њим у двориште улази Беливук и још неколико сарадника. Не постоји снимак на ком се види како је Љепоја икада изашао из те куће. Међутим камере су снимиле како неколико дана касније припадници кланс у 18 кеса износе нешто из куће. Сумња се да су након што су га данима свирепо мучили, Беливукови људи Љепојино тијело исјекли на комаде, изњели га из куће у црним кесама за смеће и негдје их бацили.

Телефонски разговори

Јаки докази у овом случају за сада су и снимци телефонских разговора Беливука и његових чланова групе у којима се чује како договарају ликвидацију управо Милана Љепоје јер се осилио и “планира да им отме Ниш”.

- Морам да ти пренесем, да будеш упознат. Она с*са Манце из Ништа, јел га виђаш? Он је главни као Пинк Пантер, јел га знаш? Ја кажем: “А, не виђам га”. Нећу да ширим, брате, без бриге, само што прије да пуцам. Добро. Ја кажем: “Нећу да ширим без бриге, брате, само реци шта треба, ту сам”. Добро, пошто се распитује за тебе, дошао је на генијалну идеју да ће он да буде главни у Нишу и окупља неке момке пи***тине. И један од тих пи**и ми је пренео да се распитује за тебе, да ви држите доле Ниш, али да сте све најгоре и да ће да вас рјеши и онда он преузима град - чује се у снимку.

Свједоци

Током истраге против ове групе саслушане су бројне особе које су на неки начин повезане Беливуком и његовим сарадницима.

Након хапшења чак је неколико припадника Беливукове криминалне групе понудило тужилаштву своју сарадњу у замјену за мању затворску казну. Управо свједочења чланова свирепе групе могу да буду најкориснија приликом доношења пресуде и извођења доказа.

image

Фото: МУП Србија

Али нису они једини свједоци. Међу њима нашли су се и многобројни навијачи, старлете, али и бивша државна секретарка и познати београдски угоститељ. Највише информација, како је до сада јавно откривено, полицији је дао угоститељ Александар Кајмаковић, познатији као Аца Босанац, чије клубове на најексклузивнијим локацијама у Београду је обезбеђивала група Веље Невоље. Кајмаковић је на саслушању навео да је до сарадње са Вељом Невољом дошао преко Славише Кокезе, предсједника Фудбалског савеза Србије. Такође, он је навео да је био у контакту са Дијаном Хркаловић, тадашњом државном секретарком МУП која му је “рјешила проблем са Дарком Елезом”, осуђиваним босанским криминалцем, иначе сарадником Веље Невоље. За сада није познато шта су све полицији откриле старлете Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон и Милица Живановић познатија као Мими Оро, које су због везе са припадницима овог клана, саслушаване сатима.

Осумњичени за пет убиства

Прошле недеље поновно су саслушали Беливук и његова група због сумње и нових доказа да су потенцијално извршили још два убиства, а жртве су Лазар Вукићевић и Александра Глигоријевић Пуки. Како даље наводи тужилаштво, произлази да су и Вукићевић и Глигоријевић ликвидирани јер су припадали супарничкој екипи од оне коју је предводио Беливук и зато што су њени чланови пратили Беливука и Миљковића, а потом и планирали њихово убиство. Поред ова два убиства, како је раније утврђено, Беливуков клан убио је Милана Љепоју, Здравка Радојевића и Горана Величковића Гоксија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:44