Мирослав Алексић / - FOTO: YOUTUBE/PRINTSKRIN
10/09/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Добија наногицу: Укинут притвор Мирославу Алексићу

Алексић је у притвору био од хапшења, 16. јануара

Апелациони суд у Београду укинуо је данас притвор власнику школе глуме Мирославу Мики Алексићу оптуженом да је силовао и полно узнемиравао више полазница те школе и одредио му мјеру забране напуштања стана уз електронски надзор (кућни притвор уз наногицу), преносе Новости.

Овом одлуком усвојена је жалба одбране и преиначено је рјешење Вишег суда у Београду који је Алексићу продужио притвор рјешењем од 26. августа због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дјело, као и због узнемирења јавности.

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић прецизрала је за Тањуг да је тај суд закључио да мјера притвора више није једина могућа мјера за спрјечавнање опасности да ће у случају пуштања на слободу Алексић у кратком року поновити кривично дјело и да ће доћи до узнемирења јавности које би угрозило правично вођење кривичног поступка.

- По мишљењу Апелационог суда ове опасности су таквог интензитета да се могу спречити мјером забране напуштања стана уз електронски надзор - нагласила је Пиљић.

Алексић је у притвору био од хапшења, 16. јануара.

Њему је припремно рочиште пред суђење заказано за 1. октобар.

У складу са законом, ово рочиште ће бити затворено за јавност и на њему ће се кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврђивати који ће се докази изводити на суђењу.

Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта и требало би да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже да суд искључење јавности због заштите приватности.

Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексулано злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:07