/ - ALEKSANDAR VULIN/ - MUP SRBIJE
21/10/2024 u 18:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dok Vuči ćuti, ruski mediji javljaju: Vulin će predstavljati Srbiju na samitu BRIKS

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin doputovaće u Kazanj kako bi učestvovao na samitu BRIKS, jer tih dana srpski predsjednik Aleksandar Vučić ima planirane međunarodne kontakte, koje nije mogao da odloži, rekao je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov, prenose ruski mediji.

-Juče su dva predsjednika razgovarala telefonom. Dogovoreno je da će u ime Srbije prisustvovati potpredsjednik Vlade Srbije, koji se neposredno bavi bilateralnim rusko-srpskim odnosima i pitanjima BRIKS-a. Predsjednik Srbije ovih dana ima ranije planirane druge međunarodne kontakte, koje je on teško mogao da odgodi- rekao je Ušakov na brifingu, prenose RIA Novosti.

U Kazanju će 22-24. oktobra biti održan 16.Samit lidera BRIKS-a, na kojem će prvi put učestvovati nove članice asocijacije.

Putin poručio Vučiću: Ono što je dobro za Srbe, dobro je za Ruse

Predsjednik Srbije dobio je poziv da učestvuje, ali je konstantno odlagao da saopšti da li će uopšte ići u Kazanj, prenosi N1.rs.

Od 1. januara 2024. punopravne članice su, osim Brazila, Indije, Kine, Rusije i Južne Afrike, postale Egipat, Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija i Etiopija.

Na Samitu će učestvovati i predsjednik Rusije Vladimir Putin. Samit se održava pod motom: „Jačanje multilateralizma za pravedan globalni razvoj i bezbjednost“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 18:59