Елма Елфић Зукорлић / - INSTAGRAM
22/02/2022 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Друга жена покојног муфтије Зукорлића Елма: Ја сам као Хурем

Битно је да су биле жене које је требало заборавити јер су биле вољене, поштоване, утицајне; чија су мишљења вреднована, а које су изнад свега биле одани пријатељи својим владарима. Једно им је заједничко - покушали су да их избришу из историје, међутим, о њима се и даље пише и говори у 21. вијеку..., написала је Елма

Елма Елфић Зукорлић, друга супруга покојног муфитије Муамера Зукорлића, не налази се на листи за парламентарне изборе „Муфтијин аманет - Странка правде и помирења - Усаме Зукорлић“, коју је Републичка изборна комисија прогласила у недјељу и која ће на изборима бити под редним бројем 8. Ово је изазвало прави скандал у Санџаку, а тамошњи портали наводе да је Усаме Зукорлић, муфтијин син из првог брака и актуелни лидер СПП-а, „почистио“ Елфићку.

Скандал је додатно увећала и сама Елма Зукорлић, која се недуго након објављивања листе кандидата за посланике огласила на свом налогу на друштвеној мрежи Инстаграм.

„И тако кроз историју, имена жена временом су се мијењала: Ајша, Хурем, Кошем… На крају њихова имена и вријеме у којем су живјеле постала су небитна. Битно је да су биле жене које је требало заборавити јер су биле вољене, поштоване, утицајне; чија су мишљења вреднована, а које су изнад свега биле одани пријатељи својим владарима. Једно им је заједничко - покушали су да их избришу из историје, међутим, о њима се и даље пише и говори у 21. вијеку...“, написала је она, а као прилог овој објави поставила је своју слику с локације Топкапи у Истанбулу, односно места где су столовале жене султана.

Но то није био једини шок када је објављена листа кандидата за посланике СПП-а јер се на истој није нашао ни Самир Тандир, доскорашњи народни посланик и човек који је важио за блиског сарадника Муамера Зукорлића.

Ако је судити по писању санџачких портала, нови лидер СПП-а је предстојеће изборе искористио да спроведе чистку у странци те на листи нема ни Амеле Лукач Зоранић, Рејхана Куртовића, Едина Зећировића, за које они наводе да су били кадрови управо Елме Елфић Зукорлић.

Додуше не чуди то што је Елма Елфић Зукорлић упоредила себе са Хурем, јер је Муамер Зукорлић још прије шест година у интервјуу за Ало! истакао да је свјестан да ликом подсјећа на Сулејмана Величанственог, бар на оног кога је глумац Халит Ергенч интерпретирао у истоименој серији.

- Много људи ми је то рекло. Ја не могу имати идола, ултрамонотеистичка религија којој припадам не прихвата идоле. Сулејман Величанствени је веома значајан лик у Османској империји, велики државник, велики освајач, император, цар, султан са много добрих особина и вјероватно с нечим што можда није по мојим или ма чијим другим стандардима. Не знам шта има у мом или његовом лику па нас људи поистовјећују, можда је у питању нека сличност у начину на који га је глумац у истоименој серији интерпретирао - рекао је тада он.

Подсјетимо, Муамер Зукорлић изненада је преминуо почеком новембра прошле године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:54