Ђурић / -фото: Владислав Ћуп, ГрачаницаОнлајн
20/09/2021 u 19:55 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурић: Курти гура регион на ивицу крвопролића

Молимо вас да престанете да се играте са ватром док не буде прекасно, поручио је амбасадор Србије у САД

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић оцијенио је да данашњим догађајима на сјеверу Kосова режим Аљбина Kуртија гура регион на ивицу крвопролића.

Приштинске власти данас су одузимале регистарске таблице са ознакама са сјевера Kосова и увеле су обавезу за возила из централне Србије морају имати пробне таблице и плаћено осигурање, а Ђурић каже да се тиме крше сви споразуми.

- Kуртијев режим на Kосову гура регион на ивицу крвопролића. Слање тешко наоружаних специјалних снага на подручја са већинским српским становништвом ради добијања јефтиних политичких поена у трци за локалне изборе 17. октобра опасно је по живот и крши све споразуме. Молимо вас да престанете да се играте са ватром док не буде прекасно- поручио је Ђурић путем Тwиттера.

Он је додао да влада у Приштини треба да се укључи у конструктивни дијалог са Београдом, као и да ради на стварању нормалне будућности за регион.

- Приштина не треба да користи украдене калашњикове и дониране транспортере како би застрашила своје српско становништво. Треба да се стидите себе, господине Kурти - поручио је Ђурић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:18