Кућа страве / - ФБ
19/06/2021 u 20:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џони са Врачара, био у кући страве, крије се са Радојем Звицером?

Никола Вушовић, звани Џони са Врачара, недавно је био ухапшен у Доминиканској Републици, али умјесто да буде изручен Србији која трага за њим, пуштен је из екстрадиционог притвора

Никола Вушовић, звани Џони, који се наводно скрива са вођом кавачког клана Радојем Звицером, на мети је српских истражитеља који сумњају да је учествовао у злочинима криминалне групе Вељка Беливука, пише београдски Курир.

Како Курир сазнаје, истражитељи су наложили да се његов и ДНК Луке Церовића, упореди са траговима нађеним у кући страве у Ритопеку, у којој су, према сумњама истражитеља, мучени, касапљени, убијани, а потом мљевени у машини за месо противници кавачког и клана Вељка Беливука.

- Оперативне информације указују да се Церовић и Вушовић скривају заједно са Звицером. Како њихов биолошки материјал већ постоји у полицијској бази, наложено је да се он упореди са бројним траговима који су пронађени на мјесту злочина у Ритопеку - потврдио је извор Курира.

Он открива и да је у викендици пронађен велики број трагова особа које још увек нису идентификоване.

- Трагови непознатих особа били су на зидовима, подовима, на намјештају, али и на предметима за које се сумња да су коришћени за мучење. Такође, особе које још увијек нису идентификоване, како се сумња, виде се на неким од видео снимака са сигурносних камера. У том смислу, истражитељи утврђују да ли неки од трагова непознатих особа припада евентуално Вушовићу или Церовићу - објашњава упућени саговорник.

Подсјетимо, Вушовић, звани Џони са Врачара, недавно је био ухапшен у Доминиканској Републици, али умјесто да буде изручен Србији која трага за њим, пуштен је из екстрадиционог притвора. Наводно, он је после хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића 4. фебруара, преузео руководство члановима групе који су и даље на слободи.

- Постоје индиције да је у хијерархији кавачког клана он преузео Беливуково мјесто и постао најближи сарадник Звицера - објашњава он.

Према незваничним информацијама, Вушовић је важио за једног од суровијих припадника клана. Наводно, његово име доводи се у везу са нестанком Лазара Вукићевића, који је последњи пут виђен 16. октобра прошле године на Бановом брду. Вукићевићев ДНК наводно је пронађен у кући у Ритопеку, а наложена су додатна вјештачења како би се несумњиво утврдило да ли је он тамо мучен, а потом убијен, пише Курир.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:53