Фото: МУП Србије (Машина у којој је клан Беливука самљео жртве)
12/06/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инспектор се бранио ћутањем: Саслушавао породице жртава Веље Невоље, паралелно радио као доушник кавачког клана

Он је директно учествовао у прикупљању доказа о убиствима и свим злочинима Беливукове криминалне групе

Инспектор СБПОК за крвне и сексуалне деликте Божидар Столић, који је осумњичен да је одавао информације из МУП Вељку Беливуку званом Веља Невоља и директно шефу кавачког клана Радоју Звицеру, на саслушању је ћутао, сазнаје Blic.rs.

Инспектор, који је ухапшен због злоупотребе службеног положаја, бранио се ћутањем у Вишем јавном тужилаштву.

- Од стране Посебног одељења за сузбијање корупције у Вишем јавном тужилаштву у Београду, предложен је притвор према осумњиченом - саопштили су из тужилаштва.

Поступак против ухапшеног инспектора се наставља и биће предузете све потребне доказне радње.

Столић је осумњичен да је у, најмање, последњих годину дана све информације из свог одељења, али и уопште из МУП преносио Беливуку и његовој десној руци Марку Миљковићу.

Да ситуација буде још бизарнија, управо је Столић био један од инспектора који су радили на Миљковићевом хапшењу 4. фебруара ове године.

Он је директно учествовао у прикупљању доказа о убиствима и свим злочинима Беливукове криминалне групе.

- Столић је међу првим инспекторима који су ушли у кућу у којој је, како се сумња, убијено најмање четворо људи. Радио је на прикупљању доказа и трагова, и самим тим био упознат са сваком информацијом, сваким трагом који полиција има против Беливука и осталих чланова групе - рекао је раније извор београдског листа.

Овај полицајац, осим што је имао задатак да прикупља доказе, директно је радио и на узимању изјава од породица младића који се налазе на списку више од десеторице несталих, о чијим се судбинама ништа не зна до данас.

- Био је у прилици и да међу првима чује како су њихови супрузи, синови и браћа нестали. Саслушавао је оштећене и тачно знао да ли и на кога сумњају - додаје он.

Извор "Блица" каже да Столић не само што је преносио оперативне податке, “тастерисао” практично све до чега би дошао у МУП, као укључени у истрагу практично је саботирао рад својих колега.

Извор "Блица" близак истрази каже да је како се сумња Столић јављао до чега се дошло током истраге, а то су Беливук, Миљковић и Звицер користили како би прикривали даље трагове и доказе.

Према незваничним наводима из истраге Столић је својим “ангажманом” угрозио и животе својих колега који су учествовали у истрази.

- Преносио је све, па и имена укључених инспектора - каже извор.

Криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, блиских сарадника кавачког клана,  ухапшена је 4. фебруара и терети се за најтежа кривична дјела.

- Истог дана Столић је био у Ритопеку. Интересантно је да су Беливук и још неколико припадника групе пресретнути у тренутку када су кренули ка Руднику да сакрију трагове, али и да у првом наврату у кући уопште није пронађена просторија за мучење, у којој је била индустријска машина за мљевење меса - каже  саговорник Блица, не желећи да открива да ли је и то предмет истраге против Столића.

Према незваничним информацијама, инспектор је суочен са доказима који су у међувремену прикупљени против њега, наводно признао је да је годину дана био кртица и да је  Беливуку и Миљковићу, док су били на слободи, преносио информације, а касније, када су ухапшени, њиховим сарадницима.

- Признао је да је све то радио из једног разлога - јер је за то био добро плаћен - открио је извор.

Осим Столића, после хапшења клана Беливук-Миљковић, привођени су и други инспектори и полицијски функционери за које се сумња да су помагали овој криминалној групи.

- Непосредно након Беливуковог хапшења, лисице на руке стављене су Предрагу Лајићу, бившем начелнику одељења за сузбијање организованог кријумчарења опојних дрога, а са њим је ухапшен и Бојан Васиљевски, инспектор и в. д. шефа одсјека за дроге - каже извор.

У марту је ухапшен и Горан Папић, бивши замјеник начелника СБПОК, коме се на терет ставља трговина утицајем. Као дио групе ухапшен је и затворски стражар из ЦЗ Жељко Коџић, који је после хапшења признао да је у ЦЗ упознао Беливука и Миљковића. Као члан клана ухапшен је и Коџићев бивши колега Небојша Јанковић. Приведена је и Сузана В., Беливукова надзорница за кућни затвор, који је служио због напада на обезбјеђење Милоша Вазуре. Владо Георгиев, који се некада звао Драган Секулић, а који је ухапшен заједно са Беливуком и Миљковићем, својевремено је био полицајац у Интервентној јединици у Лозници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:36