/ - Фото: Тужилаштво Србије
05/03/2022 u 19:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Језиви детаљи о дјеловима тијела извучених из Дунава: И са овим повезан сарадник кавчана?

Према изгледу остатака не може са сигурношћу да се тврди, међутим, индиције полиције су да је у питању мушкарац, средњих година и крупније грађе.

Све су веће сумње да је тијело у распаду извучено из Дунава код Костолца једна од жртава криминалног клана Вељка Беливука, пише Kurir.rs/Informer.

Обдукција дјелова тијела који су у петак нађени у Дунаву код Пожаревца биће ипак обављена наредних дана када би вјештак могао да се изјасни о детаљима који би разоткрили о коме је тачно ријеч.

У питању су дјелови доњих екстремитета и кичме, без горњих екстремитета. Према изгледу остатака не може са сигурношћу да се тврди, међутим, индиције полиције су да је у питању мушкарац, средњих година и крупније грађе.

На остацима су видљиве повреде, кољена су поломљена, по чему се може наслутити да је особа мучена прије смрти. Ово би, према опису одговрарало и потенцијалним жртвама Вељка Беливука, за којима се још трага. Међу потенцијалним жртвама неколико несталих, за чије убиство нису пронађени докази у скај телефонима осумњичених.

Подсјетимо, припадници клана Вељка Беливука, званог Веља Невоља, комадали су тијела убијених у штек кући у Ритопеку, а затим су дјелове тијела везивали за бетонске блокове и бацали их у Дунав.

Рониоци Жандармерије због тога су претраживали дно Дунава, у потрази за доказима злочина.

Неке од жртава су, како су навели припадници клана који су одлучили да сарађују са полицијом, након убиства мљели у машини за месо, па онда стављали у џакове, које су изручивали у Дунав, те је њихове посмртне остатке немогуће пронаћи. Но, неке су "само" убијали, комадали и бацали у Дунав, па је ово можда баш једна од жртава клана.

Оно што је посебно "запало за око", увидом у фотографије извлачења тијела из воде је следеће: наводно постоји невјероватна подударност патике пронађене на извученом тијелу са патикама фитнес инструктора Јова Кецмана, за којег се сумња да је још једна од Беливукових жртава! Иако на фотографији патике изгледају изузетно тамне, скоро црне, претпоставља се да је то због дугог стајања тијела у води, те да су оне, заправо тамно плаве. Веома сличне као оне на Кецмановим ногама, на једној од последњих фотографија прује нестанка.

(Kurir.rs/Informer)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:03