15/10/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kо су функционери из ЦГ који су помагали Беливуку: На скају имао полицајце "кардинала" и "комиту"

На надлежнима је да утврде како су и за који новац црногорски полицајци и цариници то све им омугћавали - каже Радовановић.

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић на ванредној конференцији рекао је да је за сектор безбЈедности важно да не постоји ниједна табу тема и да ни случај "Беливук" не може више да буде под велом тајне. Истакао је да сматрају да је противзаконито да менаџмент УП на један позив из Србије укида забрану Беливуку и Миљковићу, док Црна Гора од Србије на све начине тражи Светозара Маровића.

Криминалац без граница

О томе како је могуће да Веља Невоља и његов близак сарадник бораве у Црној Гори упркос забрани и убијају супарнике говори криминолог Добривоје Радовановић, пише Кurir.rs.

- Организовани криминал не познаје границе. Мафијаши се слободно крећу по Балкану, а за све користе своје везе и познанства. Од политике до полиције. За сваку услугу дебело плаћају и од тога каква им услуга треба спремни су да дају мито од 10.000 еура, па све до 100.000 еура, ако је у питању заштитиа од кривичног гоњења. Тако да ми ништа није чудно да су Вељко Беливук и његов сарадник Марко Миљковић уживали заштиту у Црној Гори упркос забрани уласка у ту земљу која им је била изречена. На надлежнима је да утврде како су и за који новац црногорски полицајци и цариници то све им омугћавали - каже Радовановић.

Хеликоптер из Котора

Небојша Медојевић,  се прijе неколико мjесеци обратио отвореним писмом премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу и директору АНБ Дејану Вукшићу. Поред осталога, питао их је да ли имају сазнања да је један службеник Сектора за криминалистику и син једног од високих функционера полиције присуствовао прослави 20. јануара ове године у Котору, са припадницима "кавачког клана" Радојем Звицером, Слободаном, Кашћеланом, Вељком Беливуком и Марком Миљковићем.

- Имате ли сазнања да ваздушна контрола Србије у том периоду није дозволила улазак у њихов ваздушни простор хеликоптеру који је полетео из Котора, са пријавом да превозе пацијента са озбиљним повредама кичме, јер нису имали потребна документа.

Сумња се да је летелица требало да омогући повратак Беливука и Миљковића.

(Курир.рс/Блиц)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:54