ФОТО: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ ЦГ  
31/08/2021 u 19:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кокаин из Црне Горе највећа контролисана испорука у овом дјелу Европе

Будимир Крстовић није познат српској полицији и нема криминални досије, али је познат као велики трговац јужним воћем, казала је Марковић Субота

Новинарка Инсајдера Тамара Марковић Субота каже за N1 да је товар од 1.400 килограма кокаина, који је заплијенила црногорска полиција, први случај заплене тако великог товара у контролисаној испоруци у овом дјелу Европе.

-То је дрога која је под контролом полиције. Полиција нека земље открије товар дроге који креће за Европу и он се прати, тако што полиције ставе ГПС локатор и обавјештавају се полиције земаља на тој рути да стиже товар и да се он пушта преко границе и да царина не реагује, са намјером да товор дође до крајњег купца како би се ухапсили осумњичени. И Србија и Црна Гора су и раније имале конторлисане испоруке, до сада су у тим испорукама стизале мање количине- казала је Марковић Субота.

image

Новинарка Инсајдера Тамара Марковић Субота

Марковић Субота каже да је пуштање осумњичених да се бране са слободе било, како је навела, интересантно јер се ради о кривичном дјелу за које се аутоматски одређује притвор, посебно када су овако велике количине у питању.

-Тамошње тужилаштво је тражило притвор, а десило се да је судија одбацио предлог тужилаштва и пустио их да се бране са слободе, уз одређене мјере – одузимање пасоша и јављање полицији. Одмах се испоставило да је судија у кумовскм односима са породицом осумњиченог, са братом. Бројни су коментари јавности, одлука је стављена под знак питања, црногорске власти су рекле да је судија требало сам да се изузме из предмета, то је уобичајена процедура, он је оправдао своју одлуку непристрасношћу- рекла је она.

Инсајдер је дошао до података да су осумњичени отац и ћерка Будимир и Марина Крстовић, али да је ланац вјероватно далеко шири.

-Дошли смо до података да су они повезани са неколико фирма регистрованих у Србији, неке од њих нису активне, то су фирме које су регистроване за увоз и извоз воћа и поврћа, као и фирма коју они имају у Црној Гори. Будимир Крстовић није познат српској полицији и нема криминални досије, али је познат као велики трговац јужним воћем, има надимак Будо банана- рекла је она.

Она каже да се српска полиција до сада није званично оглашавала.

-Послали смо допис МУП-у са питањима да ли је извршен претрес тих фирми, да ли се испитује пословање. Претпостављам да би српска полиција морала да се укључи, посебно што је Србија на кокаинској рути ка Западној Европи и да се види да ли ту постоји нешто сумњиво- закључила је Тамара Марковић Субота.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:24