Александар Вулин / - МУП Србија
21/01/2022 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Криминална група спремала атентат на Вучића, на челу групе Радоjе Звицер

Да ли jе Радоjе Звицер то чинио за интересе своjих политичких вођа, утврдиће истрага, казао је Вулин

Министар унутрашњих послова Александар Вулин саопштава наjновиjе информациjе до коjих jе дошао МУП, преноси Блиц.

- Посредством Европола добили смо информациjу 14. jануара под ознаком хитно, од jедне земље чланице ЕУ, обавијештени смо о постоjању организоване криминалне групе коjа за своj циљима атентат на предсједника Републике Александра Вучића. Након тога, заjедно са Европолом покренули смо опсежну акциjу коjа за циљ има да се спречи убиство председника Републике. На челу те организациjе jе црногорски држављанин Радоjе Звицер, jедан од вођа кавачког клана коме се на терет ставља организациjа и наручивање више убистава на териториjи Црне Горе и других земаља. Да ли jе Радоjе Звицер то чинио за интересе своjих политичких вођа, утврдиће истрага. МУП ће учинити све да до краjа истражи оваj случаj и спречи атентат на председника - рекао jе Вулин.

Да подсетимо Воjислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, jуче jе гостуjући у Jутарњем програму ТВ Пинк изнио jе тврдњу да председник Црне Горе Мило Ђукановић и вођа ’кавчана’ Радоjе Звицер спремаjу ликвидациjу предсједника Србиjе Александра Вучића и планираjу да то ураде у првоj половини фебруара.

Он jе позвао наше службе безбедности да се огласе и саопште да ли и они имаjу таква сазнања.

- Износим вам само голу информациjу, без икакве обраде, и желим да наведем наше службе да се изjасне и да кажу да ли jе то истина или ниjе - рекао jе лидер радикала.

Предсједник СРС образложио jе да jе Мило Ђукановић киван на Србиjу и Вучића због помоћи и подршке коjу он шаље Србима у Црноj Гори.

- То jе уздрмало његову власт - рекао jе Шешељ, и додао да се српски народ толико пробудио у Црноj Гори, да Мило ниjе дозволио ни да се одржи попис становништва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:13