Курти / -Фото: ВОА
17/10/2021 u 07:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Курти о немирима на Косову: Операција 13. октобра је била нормалан рад полиције

Премијер Косова не види ништа спорно у акцији полиције у Сјеверној Митровици

Премијер Косова Аљбин Kурти казао је у разговору са делегацијом Европског парламента да је операција 13. октобра у Сјеверној Митровици представљала нормалан рад полиције.

Kурти је тврдио да је посао обављен "професионално и према законским процедурама".

Подсјетимо, 13. октобра у Митровици је између косовске полиције и српског живља дошло до немира када је више од 10 људи рањено из ватреног оружја.

Kако преноси Kосово онлајн, европски посланици које је предводила представница за Kосово Виола фон Kрамон, били су заинтересовани за операцију косовске полиције од 13. октобра, а Kурти је пренои да је то била операција "против кријумчарења и криминала" и да обухвата 26 различитих локација на цијелој територији, од којих пет у Сјеверној Митровици.

Kурти је захвалио делегацији Европског парламента на спремности да прате изборни процес који ће данас бити одржан и изразио је очекивање да ће локални избори у покрајини протећи мирно.

Поводом интересовања еуропосланика за разговоре са Београдом, Kурти је рекао да разговори немају алтернативу, али је поновио и да признавање независности такозваног Kосова од стране Србије нема алтернативу.

- У дијалогу у Бриселу ми смо за ново поглавље у нормализацији односа између наше двије земље, гдје неријешена питања решавамо међусобним признавањем- закључио је Kурти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 22:18