/ FOTO: Arhiva
14/09/2024 u 09:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Megatrendu vraćena dozvola za rad

Ministarstvo prosvete Srbije poništilo je svoja prethodna rješenja i vratilo dozvole za rad Univerzitetu Megatrend i Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda.

Ministarstvo je u petak 13. septembra na osnovu člana 183.stav 3. Zakona o opštem upravnom postupku donijelo rješenje kojim se poništava prethodno rješenje o oduzimanju Dozvole za rad Megatrend Univerzitetu.

Megatrendu je dozvola za rad oduzeta 26. avgusta.

- Ministarstvo je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust, te je shodno navedenom donijelo rešenje o poništavanju konačnog rješenja Ministarstva prosvete o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi- navodi se na sajtu Ministarstva u obrazloženju o vraćanju licence Megatrendu.

Potpuno identično obrazloženje nalazi se i u drugom saopštenju Ministarstva, koje se odnosi na Visoku školu modernog biznisa.

Ovoj privatnoj visokoškolskoj ustanovi dozvola za rad oduzeta je 3. septembra, a deset dana kasnije je vraćena usljed prodecuralnih propusta samog ministarstva.

U oba slučaja Ministarstvo prosvjete je 5. septembra objavilo da dozvolu za rad oduzima na osnovu dopisa Nacionalnog tijela za akreditaciju i obezbjeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju koje je obavijestilo Ministarstvo prosvete o konačnosti rješenja o odbijanju zahtjeva za akreditaciju.

Borba protiv lažnih diploma: Megatrendu oduzeta licenca

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 09:49