Veselin Milić / - N1
03/05/2023 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Srbije: Dječak se sam prijavio, imao spisak, plan i "molotovljeve koktele"

Skica izgleda kao iz video-igrice iz horor filma, ukazuje da je detaljno, po razredima škole planirao kako da uđe i u koju učionicu i kako koje dijete da likvidira i po kom broju, kaže Milić

Predstavnik MUP-a Srbije Veselin Milić izjavio je da je 8.42 pozvao policiju i predstavio se kao Kecmanović Kosta i da je pucao u više lica.

On je rekao da je prvo pomoćnik direktora škole pozvala policiju i da su odmah upućene patrole.

Sedam djevojčica i jedan dječak su ubijeni, rekao je Milić, a oružje je pronađeno na licu mjesta.

On je naveo da je osumnjičeni planirao sve mjesec dana i da je imao spisak, a da je odredio prioritetne mete.

Izabrao je učionicu istorije jer je ona bila blizu ulaza u školu a prvi čas je imalo njegovo odjeljenje, a pištolj i oružje je uzeo iz stana svoga oca, naveo je. Kaže da je do sada istraživanje pokazalo da je u torbi imao i četiri "molotovljeva koktela".

(VIDEO) Trodnevna žalost u Srbiji: Učenik dugo planirao napad

Prema riječima Milića, po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj iz torbe i pucao u radnika obezbjeđenja D.V, pa se okrenuo ka djeci i dežurnoj koja je sjedjela za stolom i još dvije djevojčice koje je lišio života, pa je nastavio hodnikom ka učionici istorije, usput mijenja okvir, i odmah je pucao ka nastavnici, s vrata i ostalim učenicima.

Izlazi iz učionice, odlazi do dvorišta škole, baca okvir iz pištolja i poziva policiju, a nakon toga ga lišavamo slobode, objasnio je Milić.

MUP Srbije: U pucnjavi u školi na Vračaru poginulo osmoro djece i čuvar

Rekao je da je sam izjavio da je planirao da likvidira djecu, imao je spisak. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza – što je nađeno na njegovom stolu, navedeno je. Skica izgleda kao iz video-igrice iz horor filma, ukazuje da je detaljno, po razredima škole planirao kako da uđe i u koju učionicu i kako koje dete da likvidira i po kom broju, kaže Milić navodeći da je to naznačeno brojevima.

Ovim putem u ime MUP-a i u svoje ime izražavam iskreno saučešće porodicama stradalih, dodao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:11