/ -FOTO: PIXABAY
20/02/2023 u 17:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Srbije se obavezao da implementira Amber alert do kraja godine

ovo do sada najkonkretniji potez iz vlade, kazao je Igor Jurić

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić izjavio je danas za Tanjug da je dobijen zvaničan dokument od Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića u kom se MUP obavezao da do kraja novembra 2023. godine implementira sistem amber alerta.

Dodaje da je ovo do sada najkonkretniji potez iz vlade i iz MUP-a koji je zaista pokazao jednu dobru volju i vrlo odlučan stav Ministarstva da sistem Amber alerta zaživi.

image

Jurić 

-FOTO: INSTAGRAM

- Prednosti su izuzetno velike, to je pokazao sistem u velikom broju zemalja gdje on postoji. Trenutno ne možemo da vidimo koje su konkretne mane. Mislim da je jedna konkretna organizacija građana, konkretna pomoć od svakog segmenta društva – dakle od građana, medija i tržnih centara može samo da bude od velike pomoći kada nestane jedno dijete. Statistički podaci ukazuju na to da je on zaista efikasan u zemljama gdje postoji - istakao je Jurić.

Prema njegovim riječima, ono što je najviše sprečavalo da ovaj sistem zaživi jeste komunikacija sa MUP-om.

- Smatram da su dolaskom novog ministra, stručni ljudi koji se bave nestankom djece i odraslih, pokazali dobru volju da se stvar preokrene - zaključio je Jurić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:25