Nadežda Basara / - PINK.RS/PRINTSCREEN
19/06/2024 u 09:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nadežda Basara dobila akreditaciju prvog međunarodnog kongresa onkologa i hematologa na Balkanu

Evropska Hematološka Asocijacija (EHA) je ukazala veliku čast i dodijelila je prof. dr sci. dr med. Nadeždi Basara i Crnogorskom udruženju onkologa i hematologa- CUOH, akreditaciju prvog međunarodnog kongresa onkologa i hematologa na Balkanu, prenosi Pink.

Osim pokroviteljstva 1. Međunarodnog kongresa onkologa i hematologa, 24. - 26. okt. 2024., u Bečićima, Crna Gora, od strane Njemačko/Švajcarsko/Austrijskog udruženja onkologa i hematologa- DGHO, prof. dr Basara je ovaj kongres, u organizaciji Crnogorskog Udruženja Onkologa i Hematologa, u kome su učlanjeni ljekari iz većine balkanskih zemalja, akreditovala i na evropskom nivou, jednom od najviših kategorizacija za kongrese, sa maksimalnim mogućim EBAH (European Board for Accreditation in Hematology), 13,5CME- bodova za ljekare koji će učestvovati na kongresu.

Za ovakav uspjeh najviše su zaslužna svjetska imena iz medicine, 12 vrhunskih profesora medicine iz Njemačke, od ukupno 35 predavača, koji su se rado odazvali pozivu svoje koleginice Basara.

U okviru kongresa, prvog dana, 24. oktobra održaće se i 2. Informativni Forum za pacijente, na kome će se, posle uvodnih predavanja profesorke dr Basara i njenih koleginica i kolega, održati forum, na kome će pacijenti iz balkanskih zemalja, njihova bliža rodbina i njihovi ljekari moći da postave pitanja u vezi hematoloških i onkoloških bolesti. Ulaz će biti, kao i kod prvog Foruma, slobodan za sve zainteresovane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 01:11