/ - FOTO: KURIR.RS (FOTO: MARINA LOPIčIć, ZORANA JEVTIć)
27/10/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нестала тајна свеска Мише Огњановића: У њој имао доказе да Хркаловић сарађује са "кавчанима"

Убиство Огњановића није се допало чак ни вођи "кавчана" Радоју Звицеру.

Тајна свеска Драгослава Мише Огњановића, адвоката једног од вођа "шкаљараца" Луке Бојовића, наводно, нестала је после бруталне ликвидације на Новом Београду 28. јула 2018, пише Srpski Telegraf prenosi Blic.rs.

Према досадашњим сазнањима, сумња се да је непосредни извршилац убиства био Дарко Елез, главни пуцач "кавачког клана", који је адвоката ликвидирао када је Дијана Хркаловић повукла полицијску пратњу. Очевидац злочина је био Мишин син Петар, кога је убица неким чудом поштедио, мада му је овај видио лице.

Како је Српском телеграфу испричао један од оперативаца који раде на расвијетљавању овог злочина, Огњановић је последњих мјесеци пред смрт врло педантно водио биљешке, записујући сазнања о људима за које је сумњао да му раде о глави. Свеску је чувао у сефу у свом стану.

- Посебно се бавио тадашњом државном секретарком у МУП Дијаном Хркаловић, за коју је имао доказе да сарађује са "кавачким кланом". Наиме, из својих извора је сазнао да је блиска с професионалним убицом Дарком Елезом и да је на састанку у Новом Саду с њим провела два и по сата. Елез је у то вријеме окупљао екипу, како их је Миша назвао, "клинаца и лудака", која је требало да одради прљаве послове за Хркаловићеву, Вељу Невољу и Марка Миљковића Месара - открива извор листа.

Убиство Огњановића није се допало чак ни вођи "кавчана" Радоју Звицеру. 

-Он је добро знао шта значи убиство адвоката, и то веома познатог, који, уз то, заступа клијенте из супарничког "шкаљарског клана". Такође, било му је јасно да ће се истрага кад-тад усмјерити ка њему, а таква врста рекламе му у тој ситуацији уопште није била потребна - прича извор листа. Такође, Огњановић је провалио и да Хркаловићева стоји иза ослобађања Беливука и Миљковића за убиство каратисте Властимира Милошевића, као и да је на црну листу за улазак у Србију ставила велики број "шкаљараца" из Црне Горе да би сузбила конкуренцију "кавчанима".

- У својој свесци је записивао сазнања и о једном министру, кога је сумњичио да заједно с Дијаном чува леђа и даје логистику Невољи и његовим мафијашима. Водио је евиденцију о регистарским таблицама аутомобила за које је сумњао да га прате, али и о прљавим полицајцима које је државна секретарка поставила на највише позиције у полицији и који су били у служби мафије - каже овај оперативац.

Због свега тога, али и чињенице да је писао да га полиција прати и да зна ко стоји иза плана о атентату, налогодавци убиства нису смјели да дозволе да свеска угледа дан.

- Према досадашњим сазнањима истражитеља, свеску је из сефа однио Хркаловићкин блиски сарадник, ког је баш она поставила на високу функцију. Тај човјек од њеног великог повјерења покупио је из стана све што би могло да буде опасно по њу. Ништа није препуштено случају. Занимљиво је да шифру сефа није знао чак ни Мишин син Петар. Из тога се изводи закључак да су у стан биле инсталиране чак и камере и да је шифра тако проваљена - каже саговорник.

Истражитељи сада покушавају да сазнају каква је судбина тајне свеске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 15:24