Photo by Martha Dominguez de Gouveia on Unspalsh, ilustracija
06/10/2021 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ниш: Oд посљедица коронавируса преминула двадесетогодишња трудница

Дирекрор УКЦ Ниш Зоран Перисић изјавио је јутрос за Н1 да су четири породиље смјештене у ковид одјељење Клинике за гинекологију

Трудница из Књажевца, стара 20 година, у четвртом мјесецу трудноће преминула је у Клиничком центру у Нишу, казали су из те установе за Н1. У питању је била близаначка трудноћа, а жена је преминула од посљедица коронавируса, јавља N1.

-Жена је примљена 2. октобра у УКЦ Ниш. Због погоршања здравственог стања, 3. октобра пребачена је у јединицу интезивне његе гдје је прикључена на машину за вјештачку вентилацију. Од момента када је дошла у УКЦ Ниш, жена је била под непрекидним надзором љекара свих специјалности- кажу у УКЦ.

Преминула жена није била вакцинисана и како јавља Н1, није имала такозване придружене болести, односно неке хроничне здраствене тегобе које би додатно оптеретиле трудноћу угрожену коронавирусом.

Дирекрор УКЦ Ниш Зоран Перисић изјавио је јутрос за Н1 да су четири породиље смјештене у ковид одјељење Клинике за гинекологију.

Оне су успјешно порођене царским резом и у стабилном су стању, каже Перишић. Како је јутрос додао, још четири труднице чекају порођај. И четворо дјеце је на лијечењу у овој установи. Код сво четворо потврђено је присуство коронавируса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 22:23