UVIĐAJ U BERLINUFOTO: KURIR.RS PRINTSCREEN
22/06/2021 u 10:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новопазарци изрешетани у Берлину заратили са екипом Беливука због дроге?

Како преносе њемачки портали, на тројицу мушкараца из Новог Пазара испаљено је више од 29 хитаца, а Адиса је наводно погодило седам, и то у горњи дио тијела, углавном у груди

Адис Б. (35), звани Мацан, из Новог Пазара тешко је рањен у пуцњави која се у недељу увече догодила испред једног шиша-бара у Берлину. Осим њега повреде су задобила и двојица његових суграђана, преноси Курир.рс.

Како преносе њемачки медији, киша метака испаљена је на држављане Србије у Улици Милер, а нападач, или више њих, у бјекству је. Како се сумња, главна мета нападача био је Адис Б., чија је екипа наводно у сукобу с криминалном групом ухапшеног Вељка Беливука, званог Веља Невоља.

image

FOTO: PRINTSCEEN

Били и сарадници

- Рањени Пазарци су, како се прича, другари С. Д. (40) из Новог Пазара, који је у децембру 2019. године био рањен на Врачару у Београду приликом примопредаје наркотика. Како се прича, њега је тада хицем из ватреног оружја погодио припадник Беливукове "навијачке" групе и од тада су ове двије екипе у завади. Иначе, прије тога су наводно коректно сарађивали - објашњава извор Курира, упознат с приликама у подземљу и додаје:

- Да ли ова пуцњава у Берлину има неке везе с тим сукобом  или је по среди нешто друго, за сада се са сигурношћу не зна. Прича се да је екипа, у којој су наводно и рањени мушкарци, на лошем гласу и да важи за некоректну у послу, али и врло опасну.

Како преносе њемачки портали, на тројицу мушкараца из Новог Пазара испаљено је више од 29 хитаца, а Адиса је наводно погодило седам, и то у горњи дио тијела, углавном у груди.

-На мушкарце је запуцано око 23 сата и они су са изузетно тешким повредама пребачени у берлинску болницу - каже извор и наставља: - Сумња се да је управо Мацан био мета ове сачекуше, а да су двојица његових пријатеља колатерална штета. Један од рањених је наводно из Новог Пазара за Њемачку отишао прије само неколико дана.

На апаратима

Њемачка полиција блокирала је дио града у ком се десила пуцњава и у току је потрага за нападачима.

- Узети су снимци са сигурносних камера и из шиша-бара, у ком су највјероватније били Новопазарци, али и са околних зграда. Обављен је и разговор с потенцијалним очевицима - преносе медији.

Пуцњава на Врачару: Погођен у стомак на примопредаји

Извор Курира открива и шта се дешавало прије двије године, кад је 29. децембра око 18.30 сати на углу Макензијеве и Курсулине улице на Врачару рањен С. Д. из Новог Пазара, који је наводно другар јуче рањених мушкараца у Берлину.

- Наводно, С. Д. се састао с људима блиским Вељку Беливуку ради примопредаје дроге. Међутим, дошло је до свађе и пуцњаве у којој је С. Д. погођен у стомак. Према једној верзији, С. Д. је рањен јер се одлучио на сарадњу с полицијом, а према другој, друга екипа није била задовољна сарадњом - каже извор.

Иначе, поједини  медији јуче су саопштили да је Адис Б. преминуо по пријему у болницу, али су из његове породице то демантовали.

- Он је у тешком стању и на апаратима је, али није преминуо - навели су они за портал Вечерњих новости.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:41