Ekstradicija  / - FOTO: PRTSC/MUP SRBIJE
19/06/2024 u 16:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo "škaljaraca" u Atini

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu donijeo je rešenje kojim je ostavljeno na snazi prethodno rešenje suda o određivanju pritvora ovog M. B. osumnjičenom za ubistvo dvojice državljana Crne Gore, Stevana Stamatovića i Igora Dedovića.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sudija za prethodni postupak danas je donio rješenje kojim je ostavljeno na snazi rješenje ovog suda od 22. februara ove godine, a kojim je prema okrivljenom M.B. određen pritvor, koji mu se računa od 18. juna, kada je uhapšen.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Ova mjera može trajati najduže 30 dana.

Okrivljenom M.B., se između ostalih, na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Udruživanje radi vršenja krivičnih djela, kao i izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijama rešenja.

Četrdesetdvogodišnji M. B. izručen je juče iz Španije Srbiji.

(VIDEO) Španija izručila Srbiji osumnjičenog za ubistvo "škaljaraca" u Atini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 14:03