Фото: Тужилаштво Србије
06/08/2021 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужница против Беливука: „Мексико усред Београда“, Звицер није на списку оптужених

Беливук и Миљковић су оптужени да су од почетка 2019. до фебруара 2021. године организавали криминалну групу која је дјеловала под параваном навијачке групе "Принципи"

Тужилаштво за организовани криминал подигло је прошле недеље оптужницу против Вељка Беливука и Марка Миљковића и 29 припадника њихове криминалне групе која је више од двије године чинила најсвирепије злочине, преноси  Kurir.rs.

Како пишу поједини српски медији, овом оптужницом није обухваћен Радоје Звицер за којег је државни врх Србије говорио да ће се обрачунати са њим.

На терет се овој групи за сада ставља пет убиства, једно силовање, растурање наркотика и оружја, а ово су детаљи оптужнице:

Беливук и Миљковић су оптужени да су од почетка 2019. до фебруара 2021. године организавали криминалну групу која је дјеловала под параваном навијачке групе "Принципи".

Ко је све на оптужници

Осим шефова Беливука и Миљковића, оптужено је још 28 њихових сарадника: браћа Милош и Марко Будимир, Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Владо Драганић, Никола Спасојевић, Бојан Хрватин, Дејан Тешић, Немања Ђурић, Немања Лакићевић, Марко Андрић, Владо Георгиев, Александар Вучељић, Милован Тадић, Филип Ивановски, Жељко Коџић, Слађана Секулић, Борис Карапанџић, Никола Стефановић, Владимир Грек, Александар Шћепановић, Алекса Шејић, Мијат Симеуновић, Милош Лукић Селак, Алекса Дуњић, Војислав Ђорђевић, Алекса Стошић и Владимир Димитријевић

Налоге су преносили преко криптоване апликације "Скај" који су користили под кодним именима. Беливук је наводно користио надимак Сопрано, а Марко Миљковић Леон и Кратос. Срђан Лалић је имао ник Бари, Марко Будимир - Катона, Милош Будимир - Арес, Влада Драганић - Брале и Боске, Небојша Јанковић - Хел, Немања Ђурић - Тајсон, Никола Спасојевић - Топаловић, Дејан Тешић - Флеш, Бојан Хрватин - Анакин и Лео Леку, Немања Лакићевић - Джери, Никола Стефановић - БМW, Владимир Грек - Рагнарот, Владимир Димитријевић - Шепртља, Филип Иванонски - Енгри, Борис Карапанџић - Салваторе, Александар Вучељић је на "Скају" био Струја, Марко Андрић - Дисенадор, а Алекса Стошић - Ривен.

Кривична дјела чинили су према наводима оптужници у Ритопеку у посебној просторији коју су назвали "кланица". Тамо су инсталирали индустријску машину за мљевење меса којом су мљели тијела убијених. У тој просторији су под и зидове прекрили најлоном, а након убистава су просторију и машину чистили хемијским средствима како би спрали доказе.

Тужилаштво између осталог наводи да су 3. августа прошле године Беливук, Миљковић, Милош Будимир, Јанковић, Ђурић, Лалић, Спасојевић, Тешић, Хрватин и Драганић убили навијача Партизана Горана Величковића Гоксија.

Претходно су га намамили у Вишеградску улицу причом око наводне куповине оружја, наводи Nova.

Након састанка Хрватин и Величковић су сјели у аутомобил, а потом су се упутили на договорено мјесту са наводним продавцем оружја. Остали припадници клана су га потом према наводима из оптужнице савладили уз повике "полиција" и убацили у товарни део пик-апа и одвезли у Ритопек.

У специјално опремљеној викендици су га мучили, тукли, чупали му нокте...

Разлог је наводно био тај што је Величковић планирао да убије Миљковића и Беливука.

Затим га је према наводима оптужнице Миљковић сјекиром у главу ударио и одсјекао му главу. На измасакрираном тијелу написали су "Кораћ п***а и фотографије слали контакт бројевима Величковића. Фотографије су дијелили и међусобно уз монструозну поруку:

- Види, лутко, Мексико усред Београда.

Потом су тијело самљели и бацили у Дунав.

(Курир.рс/Нова)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:42