фото: Новости / - фото: Новости
07/01/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац несталог Сплићанина: Дрога није узрок ове ситуације, потрага се наставља

- Желио бих да свима пожелим искрене честитке за Бадњи дан и Божић, свим грађанима Србије, свима који ми протеклих дана пружају подршку. Желим да у кругу породице проведу празнике и буду сретни - каже Периш.

Потрага за Сплићанином Матејем Перишем (27), који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, и даље траје, а све дежурне службе МУП Србије раде на случају. Ненад Периш, отац несталог младића, у разговору за Нова.рс, говори о свим околностима које прате случај, и захваљује се на неизмјерној подршци која стиже његовој породици протеклих дана.

 - Нема неких нових сазнања, полиција наставља потрагу и све истражне радње за Матеја и током празника. Дао сам секрет за ДНК идентификацију. Био сам у полицији, рекли су ми да се потрага наставља, што је добро. Акценат је на Сави, односно на кориту и њеним обалама. Били су и пси, тако да се виде активности - истиче Периш за Нова.рс.

Нестанак 27-годишњег Матеја пратиле су чудне околности, а готово да се сваког дана појави нека нова информација и нада да ће случај коначно бити ријешен. Периш, иначе међународни ватерполо судија, у разговору за „Нова.рс“ осврнуо се на наводе да је кобне вечери у клубу „Готик“, гдје је последњи пут виђен његов син, избио извјесни сукоб.

 - Ја могу рећи оно што сам дознао од Матејевих пријатеља, а то је да никаквих физичких сукоба они нису видјели и имали у локалу у времену када је нестао. Нисам читао шта се пише, јер су моје информације искључиво везане за полицијске извјештаје. То је оно што могу рећи - истиче отац младића.

Нестали Сплићанин 31. децембра био је у клубу "Готик". Њега су те вечери уснимиле надзорне камере неколико локала, а једна од њих је и тренутак када на шеталишту испод Бранковог моста зауставља такси. На снимку Матеј кратко разговора са таксистом, а потом наставља да трчи.

Периш истиче да разговор са таксистом који је те вечери његов син имао није много допринио истрази.

- Мени се чини да свако, ко је био у контакту с Матејом то вече, може допринијети сазнању куда се он кретао и гдје је желио отићи.. Мислио да му је рекао улицу или адресу.. Како се и види, он је заустављао такси, и кад је стало возило, он је прво желио да отвори врата за путнике. Након тога се пребацио ка предњем сједишту. Видио сам да комуницира с таксистом и мислио сам да му је евентуално рекао одредиште, али су ми из полиције рекли да та ситуација није значајно промијенила или расвјетлила нешто. Не могу рећи шта му је рекао, али ми је полиција рекла да тај догађај није био таквог тока да би промијенио ситуацију - каже Периш.

Предсједник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић недавно је изјавио да је полиција наводно код групе младића из Сплита пронашла недозвољене супстанце. Његов отац истиче да је Матеј био спортиста и да је такав живот водио.

- Свако ко зна Матеја, знао би одговор на ово питање. Матеј је, засигурно, момак који је, прије свега, спортиста. Он је момак који је био у тренингу, није био пушач. Млад човјек који је имао свој пут, завршио је факултет, бавио се спортом, преко љета возио бродове.. То што неки наводе, ја сам сигуран да он то не узима и да то није последица ове трагичне ситуације. Матеј је примјерен млади човјек, посвећен свом послу. Они су дошли у Београд да прославе и да се забављају.. Ако је нешто било, то је једино алкохол - каже Периш.

Отац несталог младића истиче и да је је свим људима захвалан на свему протеклих дана.

- Желио бих да свима пожелим искрене честитке за Бадњи дан и Божић, свим грађанима Србије, свима који ми протеклих дана пружају подршку. Желим да у кругу породице проведу празнике и буду сретни - каже Периш.

Он је потом и замолио новинаре да његовој породици у Хрватској пруже мир, јер им је изузетно тешко због цијеле ситуације.

- Знам да постоји интерес, али желим да замолим новинаре да не долазе испред куће моје породице. Њих то јако узнемирује, јер им је довољно тешко због свега што се дешава. Хвала свима на разумјевању - каже Ненад.

Подсјетимо, нестали младић последњи пут је виђен прошле недјеље, дан уочи Нове године. Од тада траје потрага за њим. Све дежурне службе полиције су на терену, претражује се Сава, а све у циљу проналаска младића Матеја.

Засад нема информација о томе које околности су довеле до нестанка 27-годишњег Сплићанина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:36