/ - FOTO YOUTUBE/ - FOTO YOUTUBE
16/04/2022 u 21:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТАЈНА КОМУНИКАЦИЈА: Шарић на Скају био "Корона", његов адвокат "Апис", а сарадник "Џибони"

Према писању хрватској Јутарњег листа, већина доказа против криминалне групе, чији је дио ухапшен у Загребу, прибављен је путем међународне правне помоћи, односно после разбијања шифара за тајну комуникацију

Дарку Шарићу, његовом адвокату Дејану Лазаревићу, припаднику обезбјеђења Данилу Одовићу, полицајцу Душку Мирковићу и навијачу Урошу Мишићу, који је промijенио презиме у Радовановић, судија за претходни поступак одредио је притвор до 30 дана због сумње да су били припадници криминалне групе коју је Шарић организовао почетком 2020, док је још био у притвору због другог поступка који се против њега води за шверц кокаина, пише Kurir.rs.

Како Курир сазнаје, у наредби за спровођење истраге наводи се да су Дарко Шарић и његов адвокат Дејан Лазаревић извршење кривичних дјела договарали непосредно, али и преко апликације за тајну комуникацију Скај, на којој је Лазаревић имао надимак Апис, а Дарко Шарић Корона. Наводно, Шарић је приступ криптованом телефону имао и током боравка у притвору, у ком је био до децембра 2021.

Шверц дроге

- Дарку Шарићу је на терет стављено да је почетком 2020. организовао криминалну групу која се доводи у везу са убиством његовог некада блиског сарадника Милана Миловца, који је био обухваћен оптужницом против Шарићеве групе за шверц кокаина, али је био у бјекству и о њему се ништа није знало све до 2020, када је упуцан у Еквадору. Такође, сумњиче се да су учествовали у шверцу дроге, а на територији Србије покушали да дискредитују свједока-сарадника у поступку против Шарића, Небојшу Јоксовића, како би он изгубио статус свједока-сарадника - објашњава извор из истраге.

Према писању хрватској Јутарњег листа, већина доказа против криминалне групе, чији је дио ухапшен у Загребу, прибављен је путем међународне правне помоћи, односно после разбијања шифара за тајну комуникацију.

- Сумњам у Чупавог. Тај се отео контроли и мислим да му је сада крај. Не желим да размишљам хоће ли нам намјестити неког. Тај смрад ће сад добити своје. Ја сам покушао све јер смо блиски. Упркос свему, он не мијења понашање. Завршићемо га. Све сам бјежао од тога, мислио уразумиће се - једна је од пресретнутих порука, према писању Јутарњег листа.

Како наводе, ријеч је о комуникацији преко Скаја у фебруару 2020. између особе чији је идентитет био скривен иза ПИН-ова 8И1ЈДW, 2МИПСК и Ф8БД55. Они наводе да хрватски истражитељи сумњају да је то био телефон који је користио Дарко Шарић и да је поруке размијењивао са Петром Ћосићем, званим Шарац, који је ухапшен као организатор хрватског дела групе.

Мистериозни господин

Миловац је, подсјетимо, наводно био Шарићев сарадник ком се судило у одсуству и у поступку који се против Шарића у београдском Специјалном суду води за шверц кокаина из Јужне Америке у Европу. Међутим, он је од 2010, када је покренута акција "Балкански ратник", био у бјекству и о њему се ништа није знало до краја 2020, када је упуцан у Еквадору. Шарићу и Ћосићу је на терет стављено да су организовали његово убиство јер се "отео контроли".

- Посебно је занимљива особа која се скрива иза PIN-ova 8I1ЈDW, 2MIPSK i F8BD55, будући да је ријеч о некоме коме су Ћосић, али и други осумњичени, па и убијени Миловац, исказивали велики респект и оданост. Мистериозни "господин 8I1ЈDW, 2MIPSK, F8BD55" појављује се само у комуникацији којом се договара о убиству Миловца - наводи овај хрватски лист.

У истрази која се паралелно води у Хрватској, како наводе, велики дио тајних ПИН-ова је откривен, па се тако сумња да је Ћосић на Скају био Джибони, Миловац - Луди, док је и даље мистерија ко је Др Паста, али и људи под наведеним ПИН-овима.

За шта се терети Дарко

x Почетком 2020. организовао криминалну групу

x Доводи се у везу са убиством некада блиског сарадника Милана Миловца

x Учествовање у шверцу дроге

x Покушај дискредитовања Небојше Јоксовића како би он изгубио статус свјдока-сарадника

Пљевљак у тужилаштву:Нисам крив, ово је фарса!

Дарко Шарић, према ријечима његовог браниоца, адвоката Далибора Катанчевића, на саслушању је негирао да има било какве везе са извршењем кривичних дјела која су му стављена на терет.

 -Дарко Шарић је негирао извршење кривичних дјела и изјавио да мисли да је цио поступак фарса и вид притиска на суд у поступцима који се већ воде против њега и да ће детаљну одбрану изнети када му се омогући да се упозна са доказима - навео је за Курир Катанчевић.

Већ имао наногицу

И Мишић све негирао, па враћен у притвор

Навијач Урош Мишић, како Курир незванично сазнаје, негирао је да има било какве везе са постављањем експлозивне направе на аутомобил Горана Николашевића у Ваљеву, али није износио детаљну одбрану. Према ријечима његовог адвоката Николе Думнића, због истог кривичног дјела Мишић је до хапшења био у кућном притвору.

- Сматрам да је нонсенс да за исто кривично дјело, за које је добровољно у септембру прошле године приступио у Више тужилаштво у Ваљеву, њему сада кућни притвор буде замењен притвором - каже Думнић и најављује да ће се жалити на овакву одлуку судије за претходни поступак.

Драма током саслушања: Лазаревићу добио висок притисак, завршио у болници

Адвокат Дејан Лазаревић, који је ухапшен као припадник криминалне групе, у петак касно увече био је пребачен у пратњи затворских стражара на Војномедицинску академију пошто му је позлило. Према незваничним информацијама, крвни притисак му је био повишен, а жалио се и на бол у глави и грудима.

- Он је после указане помоћи враћен у Тужилаштво за организовани криминал, у ком је и саслушан. Лазаревић је изнио своју одбрану - додао  саговорник.

Иначе, у тужилаштво су у петак приведени и Данило Одовић и Душко Мирковић, који су се бранили ћутањем. Како је саопштило тужилаштво, још седморица осумњичених, међу којима су два полицијска службеника, и даље су у бјекству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:14