Марковић / Фото: Фејсбук
19/10/2021 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Палма позива Албанце са Косова да откажу послушност Куртију

Младим људима није до рата, то су показали избори на Косову гдје је Курти изгубио, тврди он

Предсједник Скупштине општине Јагодина Драган Марковић Палма казао је да је премијер Косова Аљбин Курти изгубио готово све општине и градове на Косову и Метохији на локалним изборима, а то је знак да младим људима, Албанцима на Косову и Метохији није до рата.

Марковић је на Телевизији Пинк казао да се млади на Косову одуприру иако неколико држава из Европске уније и САД стално дају Приштини инструкције да ради нешто против Србије.

- Тражите ви Албанци са Косова и Метохије да вам Брисел да визну либерализацију, да можете да путујете, то је ваш интерес, а није ваш интерес да долазе на сјевер Косова и Метохије јединице РОСУ са дугим цијевима и оклопним возилима и провоцирају сукобе и пуцају на Србе. А онда у наводној великој акцији против шверцера ухапсе чоколаде, крем бананице и кексе. Они треба да хапсе нарко дилере по Косову и Метохији јер управо су косовски Албанци највећа база за дрогу за Европу- поручио је Марковић.

Позвао је косовске Албанце да више не прихватају, како каже, "милитанту политику".

- Сарађујте са Србима и гледајте у будућност. Пустите ви више Куртија и њему сличне. Није будућност рушење надгробних споменика Срба као прије неки дан, а ни годину дана није прошло од сахране. Је ли то порука за будућност? Моја порука Албанцима је откажите послушност Куртију и свима онима који би стално да приказују неко ратно стање и мржњу- закључио је Марковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:28