Марковић / Фото: Дамир Дервишагић
15/07/2021 u 04:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Палма тврди: Резолуција о геноциду у Сребреници није писана у Подгорици

Слична резолуција биће усвојена и у Хрватском сабору и у парламенту Словеније, тврди лидер Јединствене Србије

Резолуцијa коју је усвојио парламент Црне Горе о забрани негирања геноцида у Сребреници није писана у Подгорици, тврди предсједник јединствене Србије Драган Марковић Палма. 

Како је казао, резолуција није писана ни у Сарајеву, а она коју је усвојила Скупштина Kосова је идентична и таква ће вјероватно бити усвојена и у Хрватском сабору и у парламенту Словеније, а можда и у Сјеверној Македонији. 

- Данас Србија тражи само да се поштује међународно право и да се не доносе политичке одлуке као у Хашком трибуналу, већ по међународном праву. Хашке пресуде имале су за циљ амнестију НАТО пакта за бомбардовање наше државе и злочине које је НАТО починио 1999. године у Србији и Црној Гори. Позивам ауторе те резолуције да упореде број Срба који је живио 1991. године у Загребу, Задру, Сплиту, Шибенику, Осијеку Сарајеву, Тузли, Мостару, Сребреници, Братунцу, Kравицама, Приштини, Призрену, Ђаковици, Гњилану, Урошевцу, Пећи са бројем Срба који живе данас у тим градовима и лако ће моћи да виде над којим народом је извршен и геноцид и етничко чишћење- казао је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:53