/ Метју Палмер - WIKIPEDIA
05/06/2021 u 17:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Палмер: Србија може да рачуна да ће САД и ЕУ подржати просперитет региона

Одлична и продуктивна посјета Србији! Београд је мјесто гдје сам започео своју дипломатску каријеру и гдје и даље имам толико много старих и нових пријатеља и рођака, казао је Палмер

Високи званичник америчког Стејт департмента Метју Палмер изјавио је на крају вишедневне посјете Београду да Србија може да рачуна да ће САД и њихови партнери из ЕУ дати подршку просперитету и мирној будућности региона. Палмер, замјеник помоћника државног секретара САД и специјални изасланик Стејт департмента за Западни Балкан, рекао је да је његова посета Србији била „одлична и продуктивна”, пренијела је на Твитеру Амбасада САД у Београду.

„Одлична и продуктивна посјета Србији! Београд је мјесто гдје сам започео своју дипломатску каријеру и гдје и даље имам толико много старих и нових пријатеља (и рођака). Србија може да рачуна да ће САД и наши партнери из ЕУ дати подршку просперитету и мирној будућности региона”, казао је Палмер.

Амбасада САД је навела на Твитеру да се Палмер јуче састао са представницима цивилног друштва у Србији да би чуо шта они чине за напредак своје земље.

Палмер се јуче састао и са патријархом Српске православне цркве Порфиријем и другим лидерима Цркве, „како би нагласио значај процеса дијалога и владавине права за заштиту вјерске имовине на Косову”, навела је Амбасада САД и додала да је том састанку присуствовао и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Палмер и Лајчак су у четвртак разговарали са председником Србије Александром Вучићем и другим највишим званичницима, о решавању косовског питања и наставку дијалога Београда и Приштине, а дан касније и са представницима опозиционих партија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:43