/ Додик и Вучић (архива)
02/06/2021 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почео састанак с Вучићем, Додик тражи "дипломатску и правну заштиту"

Како је раније најављено, они од предсједника Србије Александра Вучића траже дипломатску и правну заштиту и помоћ како би се спријечила криза која ће настати у БиХ када 1. августа стигне нови, наметнути високи представник Кристијан Шмит

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Републике Српске, коју предводе предсједавајући Предсједништвом Босне и Херцеговине Милорад Додик и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Како је раније најављено, они од предсједника Србије Александра Вучића траже дипломатску и правну заштиту и помоћ како би се спријечила криза која ће настати у БиХ када 1. августа стигне нови, наметнути високи представник Кристијан Шмит.

Став политичара РС је да на данашњем састанку са предсједником Србије у Београду добију увјерења да ће Вучић својом међународном позицијом и позицијом регионалног лидера утицати да се спријечи антидејтонско дјеловање на штету РС и српског народа у БиХ.

Милорад Додик, српски члан ПБиХ, изјавио је да ће званичници РС упознати руководство Србије на који начин се игноришу локални фактори, али и међународно право када је ријеч о спорном именовању високог представника у БиХ. Каже да је високи представник непожељан и да не треба да буде у БиХ, и да нема ни међународног консензуса о његовом именовању.

Најављеном састанку код предсједника Вучића присуствују и лидери опозиционих странака СДС, ПДП, ДНС. Опозиција је одбила недавно састанак на исту тему код предсједнице РС јер је прво био заказан састанак лидера владајуће коалиције, а затим са опозицијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 09:59