Божена Јелушић
11/07/2021 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција Србије претресала возило Скупштине ЦГ у којем су биле посланице Зороњић и Јелушић

Зороњић и Јелушић, чланице грађанског покрета УРА и посланице коалиције ‘Црно на бијело’ у Скупштини Црне Горе добиле су, заједно са Чикићем, позив од Организационог одбора у Поточарима да присуствују данашњој комеморацији

Србијанска гранична полиција је у два наврата јутрос темељно претресла путнике и службено возило Скупштине Црне Горе у коме су биле посланице Суада Зороњић и Божена Јелушић, и цивилни активиста и блогер Ибрахим Чикић, јавља PCNEN.

Чикић је за ПЦНЕН потврдио да су задржани око пола сата на улазу у Србију са црногорске стране, као и на излазу из Србије у БиХ.

image

Суада Зороњић

Зороњић и Јелушић, чланице грађанског покрета УРА и посланице коалиције ‘Црно на бијело’ у Скупштини Црне Горе добиле су, заједно са Чикићем, позив од Организационог одбора у Поточарима да присуствују данашњој комеморацији.

Посланички клуб ‘Црно на бијело’ је недавно подржао Резолуцију о геноциду у Сребреници коју је усвојила Скупштина Црне Горе. Резолуција је наљутила власт у Београду, која се манифестовала и кроз изјаву министра унутрашњих послова Александра Вулина да би требало забранити улазак у Србију свима који су гласали за Резолуцију.

Поред осуде геноцида, у Ррезолуцији црногорског парламента се, између осталог, осуђују “покушаји приписивања одговорности или кривице српском, бошњачком, хрватском или било којем другом народу за геноцид, злочине против човјечности или друге злочине, јер одговорност може бити искључиво индивидуална, а ниједан народ не може бити означен као геноцидан или злочиначки”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:09